HΠΑ: Πολίτες που γιόρταζαν την κινεζική πρωτοχρονιά πυρπόλησαν ρομποταξί στο Σαν Φρανσίσκο

Ένα αυτοκινούμενο ταξί της Waymo πυρπολήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. «Το όχημα περικυκλώθηκε από το πλήθος, που έσπασε τα παράθυρα και το πυρπόλησε ρίχνοντας πυροτεχνήματα στο εσωτερικό του», ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πλάνα που μοιράστηκε ένας θεατής, ο Μάικλ Βάντι, δείχνουν ένα πλήθος να περικυκλώνει το όχημα κατά τη διάρκεια των εορτασμών για της κινεζικής πρωτοχρονιάς στην Τσάιναταουν του Σαν Φρανσίσκο.

Βίντεο από τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, δείχνουν τα απομεινάρια του οχήματος καθώς οι πυροσβέστες το σβήνουν με νερό.

Δεν υπήρχαν άνθρωποι στο όχημα και κανείς δεν τραυματίστηκε, ανέφεραν οι Los Angeles Times, επικαλούμενοι την αστυνομία.

Το κίνητρο για την επίθεση στο ρομποτικό αυτοκίνητο δεν είναι σαφές, αλλά η δυσαρέσκεια των κατοίκων του Σαν Φρανσίσκο στο χάος που προκαλούν αυτά τα οχήματα στην πόλη τους δεν είναι κάτι καινούργιο.

Η Waymo, που ανήκει στην Alphabet, έχει δηλώσει ότι τα αυτόνομα οχήματά της είναι «σημαντικά ασφαλέστερα» από εκείνα που οδηγούνται από ανθρώπους, παρουσιάζοντας μια μελέτη το 2023 που βασίζεται σε δεδομένα που μοιράστηκε με την ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *