Bρετανία: «Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας», δηλώνει η διευθύντρια των ροζ ταξί με γυναίκες οδηγούς

Η Άμπεριν Νάβαζ, η οποία διευθύνει την εταιρεία ταξί Pink Ladies στο Σκίπτον, δήλωσε ότι στόχος της είναι να παρέχει μια ασφαλή υπηρεσία, κυρίως στις γυναίκες και τα παιδιά που ζουν στην περιοχή. Η Νάβαζ εγκαινίασε τα ταξί Pink Ladies τον περασμένο Οκτώβριο, με γυναίκες οδηγούς οι οποίες όταν αφήνουν τους πελάτες τους βεβαιώνονται ότι μπαίνουν ασφαλείς στο σπίτι τους πριν αποχωρήσουν.

Η Τζοάν Φλιν-Σμιθ, η οποία χρησιμοποιεί τακτικά την υπηρεσία για την 17χρονη κόρη της, δήλωσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί στις μέρες μας και τουλάχιστον ξέρεις ότι με μια γυναίκα οδηγό θα είναι ασφαλής».

Η εταιρεία της Ναβάζ έχει τρεις γυναίκες οδηγούς και η ίδια θέλει να προσλάβει άλλες δύο, καθώς ελπίζει να επεκτείνει την υπηρεσία και σε άλλες πόλεις του Γιόρκσαϊρ.

Ροζ ταξί μόνο με γυναίκες οδηγούς έχουν κάνει την εμφάνισή τους και αλλού στη Βρετανία, μεταξύ άλλων στο Νότιγχαμ, όπου η εταιρεία ταξί Think Pink ξεκίνησε τη λειτουργία της την άνοιξη του 2022.

Η Ναβάζ τόνισε ότι για την εταιρεία της «η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας. Έχουμε πολλούς πελάτες που μπαίνουν στο αυτοκίνητο και λένε πόσο υπέροχο είναι να βλέπουν μια γυναίκα οδηγό, επειδή πολλοί από αυτούς βίωσαν κακές εμπειρίες».

Προς το παρόν, και μέχρι να επεκτείνει την επιχείρησή της σε γειτονικές πόλεις, απολαμβάνει την δουλειά της οδηγού ταξί στο Σκίπτον: «Το Σκίπτον, είναι πανέμορφο. Η κυκλοφορία μας σε σύγκριση με την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο είναι ελάχιστη. Το πρωί η μεγαλύτερη ουρά είναι περίπου πέντε ή έξι αυτοκίνητα, κι αυτό την ώρα του σχολείου. Αυτή είναι η ώρα αιχμής στην πόλη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *