Ιρλανδία: Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου στοχεύει στη μείωση των χρόνων αναμονής για ταξί με νέο σύστημα εκπτώσεων

Ενώ ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου έχει πλέον επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα, ο αριθμός των ταξί που λειτουργούν στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και σε ολόκληρη τη χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος από τα επίπεδα του 2019.
Ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου DAA συνεχίζει να διερευνά τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να αυξήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαθεσιμότητα των ταξί, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 20% του αριθμού των αδειών ταξί που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο και μιας συντονισμένης εκστρατείας για να διασφαλιστεί ότι όσοι διαθέτουν άδειες τις χρησιμοποιούν. Μια άλλη σημαντική παρέμβαση ήταν η μείωση του ετήσιου τέλους άδειας που καταβάλλουν οι οδηγοί ταξί σε μόλις 300 ευρώ -λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα- από 440 ευρώ προηγουμένως.
Το νέο σύστημα έκπτωσης θα λειτουργήσει αρχικά δοκιμαστικά για τον μήνα Σεπτέμβριο, με τους οδηγούς να λαμβάνουν έκπτωση 5 ευρώ εάν επιβιβάσουν πελάτες οποιαδήποτε ημέρα μεταξύ των ωρών 11 μ.μ. και 3 π.μ. Η DAA θα καθιερώσει επίσης πρόσθετες περιόδους έκπτωσης όταν απαιτείται, προκειμένου να δώσει κίνητρο τους οδηγούς να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο σε περιόδους κατά τις οποίες παρατηρείται έλλειψη προσφοράς.
Σύμφωνα με τον Γρέμε ΜακΚουίν, διευθυντή Επικοινωνίας της DAA: «Στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου έχουμε τώρα περισσότερα αδειοδοτημένα ταξί από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι ο μέσος χρόνος αναμονής έχει μειωθεί σημαντικά. Τον Αύγουστο, το 92% των επιβατών βρήκαν ταξί σε λιγότερο από 10 λεπτά, ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής για όλους τους επιβάτες ήταν μόλις 5 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα – από 10 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα πέρυσι. Με λιγότερα ταξί να λειτουργούν στην περιοχή του Δουβλίνου, αυτό αποτελεί πρόκληση σε ορισμένες ώρες – ιδιαίτερα τις πολύ πρωινές ώρες μεταξύ 11 μ.μ. και 3 π.μ. και όταν πραγματοποιούνται μεγάλες εκδηλώσεις στην πόλη, όπως συναυλίες και φεστιβάλ.
Προσφέροντας στους οδηγούς μια έκπτωση στο μικρό ποσό που πληρώνουν για την άδεια λειτουργίας τους στο αεροδρόμιο, ευελπιστούμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε τη ροή των ταξί νωρίς το πρωί, προκειμένου να επιστρέφουν οι επιβάτες στο σπίτι τους πιο γρήγορα μετά την προσγείωση. Γνωρίζουμε ότι όταν οι επιβάτες φτάνουν στο αεροδρόμιο, συνήθως θέλουν να συνεχίσουν το συντομότερο δυνατό το ταξίδι τους και αυτό το νέο κίνητρο θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση των χρόνων αναμονής», πρόσθεσε ο ΜακΚουίν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...