Αντίστροφη μέτρηση, για τους περιορισμούς λόγω COVID-19 στην Αγγλία.

Είναι η αρχή μιας καλής και ισχυρής ανάκαμψης λένε οι ταξιτζήδες

Σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα για την Αγγλία ,καθώς σύμφωνα με το πλάνο της Κυβέρνησης έρχονται νέοι κανόνες για να τερματίσουν την προειδοποίηση \”Stay At Home\”. Από σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου, οι άνθρωποι στην Αγγλία έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να συναναστρέφονται την οικογένεια και τους φίλους τους. Σε πρώτο στάδιο οι νέοι κανόνες αφορούν τα εξής:
Κοινωνική επαφή
Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιο ασφαλές για τους ανθρώπους να συναντιούνται σε εξωτερικούς παρά σε εσωτερικούς χώρους. Και γι \’αυτό από τις 29 Μαρτίου, όταν τα περισσότερα σχολεία κλείνουν για τις διακοπές του Πάσχα, επιτρέπονται υπαίθριες συγκεντρώσεις (συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών κήπων) είτε 6 ατόμων (ο κανόνας των 6) είτε 2 νοικοκυριών, διευκολύνοντας έτσι φίλους και οικογένειες να συναντηθούν.
Αθλητικές δραστηριότητες
Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα τένις και μπάσκετ, και υπαίθριες πισίνες, επιτρέπεται να ανοίξουν εκ νέου και οι άνθρωποι θα μπορούν να λάβουν μέρος σε επίσημα οργανωμένα υπαίθρια αθλήματα.
Ταξίδια
Ο κανόνας «Stay At Home» έληξε στις 29 Μαρτίου, αλλά πολλοί περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ. Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των ταξιδιών που κάνουν όπου είναι δυνατόν, αποφεύγοντας τα ταξίδια στις ώρες αιχμής καθώς και τις πολλές διαδρομές. Τα ταξίδια στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να απαγορεύονται, εκτός αν πρόκειται για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους. Δεν επιτρέπονται διακοπές στο εξωτερικό, δεδομένου ότι είναι σημαντικό για τη διαχείριση του κινδύνου εισαγόμενων κρουσμάτων και την προστασία του προγράμματος εμβολιασμού. Η κυβέρνηση ανέθεσε σε μια νέα ειδική ομάδα την εκπόνηση έκθεσης για ταξίδια στο εξωτερικό , η οποία θα υποβληθεί στις 12 Απριλίου.
Αυτά τα νέα μέτρα έχουν ληφθεί αφού ανακοινώθηκε ότι περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν μια πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 με το Υπουργείο Υγείας να προετοιμάζεται να χορηγήσει εκατομμύρια δεύτερες δόσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Οι βρετανικές υπηρεσίες υγείας εμβολίασαν συνολικά 30.151.287 άτομα μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 27 Μαρτίου (πρώτες δόσεις – περίπου το 57% όλων των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου). Επιπλέον, 3.527.481 άτομα έκαναν και τη δεύτερη δόση τους.
Περίπου το 6% του ενήλικου πληθυσμού έκανε και τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου και θα υπάρξει ισχυρή ώθηση τις επόμενες 12 εβδομάδες για να δοθεί σε περισσότερους ανθρώπους η δεύτερη δόση.
Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, να προσφέρει δηλαδή σε όλα τα άτομα άνω των 50 και τα κλινικά ευάλωτα το πρώτο τους εμβόλιο έως τις 15 Απριλίου, καθώς και σε όλους τους ενήλικες μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Μιλώντας για το πλάνο της κυβέρνησης και πώς θα επηρεάσει τη βιομηχανία ταξί, ο Paul Brennan, πρόεδρος του LTDA, δήλωσε: «Τους επόμενους δύο μήνες, θα δούμε μόνο μια μικρή βελτίωση στα επίπεδα εργασίας μας με το καλοκαίρι πιθανότατα να είναι το νωρίτερο που μπορούμε πραγματικά να περιμένουμε σημαντική βελτίωση. Ακόμα και τότε όμως δεν θα είναι μια επιστροφή στα κανονικά επίπεδα εργασίας, αλλά ελπίζουμε ότι είναι η αρχή μιας καλής και ισχυρής ανάκαμψης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...