Iσραήλ: Η Gett κέρδισε τον διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών ταξί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Το Υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι νικητής του διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ταξί από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ είναι η GT Gettaxi Services Israel Ltd. Η εταιρεία θα λειτουργεί με την επωνυμία Gett και θα παρέχει υπηρεσίες ταξί από το Μπεν Γκουριόν προς όλες τις περιοχές της χώρας.
Η σύμβαση θα είναι τετραετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για τέσσερα επιπλέον έτη. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η Gett θα καταβάλλει 6,15 σεκέλ ανά διαδρομή από το αεροδρόμιο στην Αρχή Αεροδρομίων του Ισραήλ (IAA), στο πλαίσιο της σύμβασης. Η «εποπτευόμενη» υπηρεσία έχει στόχο να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα των υπερχρεώσεων τουριστών αλλά και Ισραηλινών πολιτών.
Δεν υπήρχε οργανωμένη υπηρεσία ταξί στο αεροδρόμιο από το 2017, όταν η Gett και η Hadar Taxis κέρδισαν από κοινού τον διαγωνισμό με αντάλλαγμα έκπτωση 30% από τον τιμοκατάλογο του Υπουργείου Μεταφορών. Οι οδηγοί της Hadar Taxi άσκησαν βέτο όταν ανακάλυψαν το μέγεθος της έκπτωσης, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να ακυρωθεί. Από τότε μέχρι σήμερα οποιοδήποτε ταξί μπορούσε να παρέχει υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της IAA το 2022, το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν είχε συνολικά περίπου 1,3 εκατομμύρια πτήσεις, μειωμένες σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, καθώς το 2019 ανέρχονταν σε 1,7 εκατομμύρια. Το υπουργείο Μεταφορών αναμένει πάνω από 25 εκατομμύρια επιβάτες για το έτος 2023.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...