Mόναχο: Δικαστήριο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό οχημάτων της Free Now από εταιρεία ταξί παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού

Στο πλαίσιο συνοπτικής διαδικασίας και με προσωρινή διαταγή, το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου Ι απαγόρευσε στην εδραιωμένη εδώ και χρόνια εταιρεία ταξί του Μονάχου Taxi München eG να μεσολαβεί για την ανάθεση διαδρομών σε οχήματα επιβατικών μεταφορών που φέρουν διαφήμιση στην πόρτα για την πλατφόρμα κινητικότητας Free Now. Οι δικαστές θεώρησαν ότι πρόκειται για ανεπίτρεπτο περιορισμό του ανταγωνισμού. Η κοινοπραξία του BMW Group και της Mercedes-Benz Mobility ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία της Free Now και το κέντρο ταξί υποχρεώθηκε να αναλάβει όλα τα έξοδα της δίκης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Free Now της 1ης Αυγούστου 2023.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο, από τον Μάιο του 2023 η Taxi München eG δεν ανέθετε διαδρομές σε φορείς εκμετάλλευσης τα οχήματα των οποίων φέρουν διαφήμιση «για πλατφόρμες διαμεσολάβησης όπως η Free Now». Ο Αλεξάντερ Μενχ, αντιπρόεδρος της Free Now για τη Γερμανία και την Αυστρία, επισήμανε ότι η επιχειρηματική ελευθερία είναι ένα πολύτιμο αγαθό.

Ο Τόμας Κρόκερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Taxi München eG, εξήγησε, ότι το κέντρο ταξί είχε δώσει προτεραιότητα σε ταξί που δεν φέρουν διαφήμιση στην πόρτα ή διαφήμιση του ίδιου του κέντρου από τον Μάιο του 2023, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του ανταγωνισμού.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο περιορισμός όσον αφορά τη διαφήμιση αποτελεί ανεπίτρεπτη παραβίαση του νόμου περί ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς στέρησε από άλλες εταιρείες τη δυνατότητα να διαφημίζονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...