Ρώμη: Oι ενώσεις ταξί κατηγορούν την δημοτική αρχή  για άγνοια των κανονισμών

Σε κοινή τους ανακοίνωση και σε απάντηση στις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Εουτζένιο Πατανέ, ο οποίος έκανε λόγο για «ξεπερασμένη νομοθεσία», οι ενώσεις ταξί Fit Cisl Lazio, Uil Trasporti Lazio, Ugl Taxi, Federtaxi Cisal, Uritaxi Lazio, Uti, Claai και Ati Taxi, αναφέρουν τα εξής: «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον δημοτικό σύμβουλο ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι κανονισμοί που διέπουν τον τομέα των ταξί έχουν αναθεωρηθεί αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της χρήσης εφαρμογών και ψηφιακών πλατφορμών. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, τη δυνατότητα των φορέων του κλάδου να χρησιμοποιούν τεχνολογικές συσκευές, η οποία συμπεριλήφθηκε το 2019. Αυτά, για να μην είμαστε παρωχημένοι!

Ο ισχυρισμός ότι αυτή η νομοθεσία είναι άνω των τριάντα ετών και πρέπει να επικαιροποιηθεί, όχι μόνο συνιστά ανακρίβεια, αλλά αντιπροσωπεύει την άγνοια του συμβούλου για τους κανόνες που διέπουν τον τομέα των μη τακτικών δημόσιων υπηρεσιών», προσθέτουν. «Στην πραγματικότητα, ο σύμβουλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι για να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε και οι οποίες καθορίζονται από μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της απίστευτης αύξησης του αριθμού των τουριστών μετά την πανδημία, που τους επόμενους μήνες αναπόφευκτα θα μειωθεί, υπάρχει εδώ και καιρό η δυνατότητα χρήσης του συστήματος των διπλών οδηγών και έκδοσης εποχικών αδειών, την οποία όμως οι δήμοι δεν χρησιμοποίησαν. Στη Ρώμη έχουμε υποβάλει αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση για περισσότερα από τρία χρόνια και εν μέσω χιλιάδων δυσκολιών και μόλις πρόσφατα θεσπίστηκε η ρύθμιση των διπλών οδηγών.

Και ενώ ο δημοτικός σύμβουλος μιλάει για πιθανές μεταρρυθμίσεις, ούτε ένα τραμ δεν κυκλοφορεί στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα», προσθέτουν. «Πρέπει λοιπόν να επισημάνουμε ότι δεν είναι καθήκον της υπηρεσίας μας, όσο κι αν έχει ενισχυθεί, να αντιμετωπίσει τις χιλιάδες ταλαιπωρίες που συνδέονται με το όλο και πιο τρελό και περίπλοκο σύστημα κυκλοφορίας της πόλης, καθώς και τη συνολική κατάρρευση του συστήματος δημόσιων μεταφορών στην πρωτεύουσα. Ακόμα και η πολλοστή απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς που αναγκάζονται τώρα να υποστούν οι χρήστες μαρτυρά την εγκυρότητα των ισχυρισμών μας. Συμβουλεύουμε τον δημοτικό σύμβουλο Πατανέ να αποφύγει τις άσκοπες και αόριστες δηλώσεις και να εργαστεί ώστε οι χιλιάδες γραφειοκρατικές επιπλοκές που εμποδίζουν την υλοποίηση της ρύθμισης των διπλών οδηγών, ενός μέσου που θα είναι πραγματικά ικανό να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση που συνδέεται με την εποχικότητα και έκτακτες συγκυρίες όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, να αντιμετωπιστούν οριστικά, δίνοντας έτσι συγκεκριμένες απαντήσεις στις ανάγκες των χρηστών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...