Γερμανία: 25 επιθέσεις σε οδηγούς ταξί σε 40 ημέρες

Πρόκειται για μια θλιβερή κανονικότητα: Τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα σημειώνονται επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί κάπου στη Γερμανία. Από τα τέλη Απριλίου, η αστυνομία επενέβη σε τουλάχιστον 25 τέτοια συμβάντα – οι περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί είναι άγνωστες.

Ένα ιδιαίτερα βίαιο επεισόδιο έλαβε χώρα στην πόλη Ρούτλινγκεν της περιφέρειας της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ένας 24χρονος άνδρας πήρε ταξί για το σπίτι του από το κέντρο της πόλης. Καθώς το Pos δεν λειτουργούσε, ανακοίνωσε στον οδηγό ότι θα του έφερνε μετρητά από το διαμέρισμά του. Όταν επέστρεψε, αντί για τα χρήματα είχε μαζί του ένα κουζινομάχαιρο, με το οποίο επιτέθηκε απροειδοποίητα στον 44χρονο οδηγό και τον τραυμάτισε σοβαρά, με έναν ακόμη πολίτη, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει το θύμα, να τραυματίζεται ελαφρά. Ο άνδρας συνελήφθη άμεσα και τελεί υπό κράτηση.

Το συμβάν προστίθεται σε μια ιδιαίτερα βάναυση σειρά βίαιων επιθέσεων κατά οδηγών ταξί, τα οποία συμβαίνουν κατά μέσο όρο κάθε δεύτερη μέρα. Ακολουθούν παραδείγματα από όλη τη γερμανική επικράτεια από τα τέλη Απριλίου:

– Στις 30 Απριλίου, στο Μόναχο, δύο επιβάτες εξύβρισαν έναν οδηγό ταξί από το Αφγανιστάν και άρχισαν να τον χτυπούν. Ένας περαστικός προσπάθησε να τον βοηθήσει. Όταν έφτασε η αστυνομία, όλοι, εκτός από τον 43χρονο οδηγό, είχαν εξαφανιστεί. Η αστυνομία αναζητά τους δράστες, αλλά και τους μάρτυρες.

– Στις 30 Απριλίου, ένας επιβάτης στο Μπάμπεργκ αντέδρασε επιθετικά στην προτροπή του οδηγού να μην καπνίσει μέσα στο ταξί, του επιτέθηκε και τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ο δράστης συνελήφθη επιτόπου.

– Στις αρχές Μαΐου, ένας οδηγός ταξί με επιβάτη στη Βασιλεία φρέναρε απότομα όταν πετάχτηκε μπροστά του αντικανονικά ένας ποδηλάτης. Του φώναξε να συμμορφωθεί με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ο ποδηλάτης επέστρεψε, τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι και τράπηκε σε φυγή.

– Τη νύχτα της 4ης Μαΐου, μια διαφωνία για τη διαδρομή μεταξύ ενός 31χρονου οδηγού ταξί και του 34χρονου επιβάτη του κλιμακώθηκε στο Έσενμπαχ της Βαυαρίας, με αποτέλεσμα ο επιβάτης να χτυπήσει τον οδηγό στο πρόσωπο. Ακόμη και την ώρα της σύλληψής του έβριζε τον οδηγό.

– Την ίδια μέρα, στο Λούντβιγκσμπουργκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ένας 72χρονος οδηγός ταξί δέχθηκε επίθεση από έναν μεθυσμένο 39χρονο. Δύο ακόμη ταξιτζήδες και ένας περαστικός που προσέτρεξαν σε βοήθεια δέχθηκαν κι αυτοί επίθεση από τον δράστη και τον αδελφό του. Τα δυο αδέλφια αρχικά διέφυγαν, συνελήφθησαν όμως μία μέρα μετά.

– Στο Νέουμαρκ της Βαυαρίας, την ίδια ημέρα, ένας οδηγός ταξί επέστρεψε στο σημείο όπου είχε αποβιβάσει μια νεαρή γυναίκα για να της παραδώσει το κινητό τηλέφωνο που είχε ξεχάσει στο όχημά του. Εκεί, ένας άγνωστος άρχισε να καυγαδίζει μαζί του και κλώτσησε τον ίδιο και την πόρτα του ταξί (500 ευρώ υλικές ζημιές). Ο δράστης διέφυγε.

– Το βράδυ της 8ης Μαΐου, δύο επιβάτες ταξί στο Μπάντεν-Μπάντεν έβγαλαν μαχαίρι κατά τη διάρκεια της διαδρομής και ζήτησαν από τον οδηγό την είσπραξη. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο οδηγός τραυματίστηκε και έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε τοίχο σπιτιού. Οι δράστες διέφυγαν χωρίς λεία.

– Το ίδιο βράδυ, ένας επιβάτης στο Φρίντριχσαφεν της Βάδης-Βυρτεμβέργης απείλησε 47χρονο οδηγό ταξί με μαχαίρι και διέφυγε με την είσπραξη. Ο 35χρονος δράστης αναζητείται.

– Τη νύχτα της 13ης Μαΐου, τρεις νεαροί στο Γκρόναου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πέταξαν μια τεράστια πέτρα σε ένα διερχόμενο ταξί. Το αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές 1.500 ευρώ. Η αστυνομία αναζητά τρεις νεαρούς, ηλικίας 16-17 ετών.

– Το ίδιο βράδυ, σε ένα πάρκινγκ μπροστά από μια ντισκοτέκ στο Λούμπεκ, ένας μεθυσμένος 19χρονος άρχισε να διαπληκτίζεται με έναν 41χρονο οδηγό ταξί που περίμενε εκεί, τον τράβηξε από τη θέση του οδηγού, τον πέταξε στο έδαφος και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο οδηγός και ένας πολίτης κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

– Τη νύχτα της 18ης Μαΐου, θαμώνες μιας ντισκοτέκ στο Ίγκλινγκ της Βαυαρίας καυγάδισαν για ένα ταξί. Ένας από αυτούς ξήλωσε μια πόρτα του οχήματος. Όλοι συνελήφθησαν, ενώ η ζημιά για τον ταξιτζή ανέρχεται στα 2.500 ευρώ.

– Το ίδιο βράδυ, ένας επιβάτης στην Καρλσρούη απείλησε έναν 33χρονο οδηγό ταξί με αιχμηρό αντικείμενο για να τον ληστέψει. Όταν αντιλήφθηκε ότι ο οδηγός είχε ενεργοποιήσει έναν αθόρυβο συναγερμό, τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα με μαύρη γενειάδα που μιλούσε με ελαφρά αραβική προφορά.

– Στις 20 Μαΐου, ένας οδηγός ταξί απειλήθηκε με όπλο και ληστεύτηκε από δύο επιβάτες του κατά τη διαδρομής από το Όφενμπαχ στο Σπρέντλινγκεν. Η αστυνομία συνέλαβε τους δράστες, 19 και 27 ετών, και βρήκε το όπλο πίσω από έναν κοντινό θάμνο.

– Τη νύχτα της 26ης Μαΐου, άγνωστος απείλησε με πυροβόλο όπλο 62χρονο οδηγό ταξί που είχε σταθμεύσει σε πιάτσα στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Όταν ο οδηγός αντέδρασε, ο άνδρας τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία αναζητά έναν λεπτό άνδρα ηλικίας 18 έως 25 ετών.

– Το βράδυ της 29ης Μαΐου, δύο επιβάτες στο Σόντχοφεν της Βαυαρίας -ένας 37χρονος άνδρας και μια 31χρονη γυναίκα- διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους. Ο οδηγός ταξί προσπάθησε να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα ο μεθυσμένος άνδρας να τον γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο. Ο άνδρας συνελήφθη.

– Το ίδιο βράδυ, δύο επιβάτες στο Λούντβιχσχαφεν αρνήθηκαν να πληρώσουν για τη διαδρομή τους με ταξί και αντ\’ αυτού προσπάθησαν να καταστρέψουν το όχημα. Στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο που οι δράστες είχαν σπρώξει προς δύο κολωνάκια, ο οδηγός υπέστη ελαφρά τραύματα. Υλικές ζημιές: 5.000 ευρώ. Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

– Το βράδυ της 1ης Ιουνίου, ένας 67χρονος επιβάτης στο Μόναχο εξύβρισε 48χρονο οδηγό ταξί, τον απείλησε με όπλο, του επετέθη ενώ οδηγούσε και τελικά τον χτύπησε και τον κλώτσησε. Ο άνδρας συνελήφθη.

– Το ίδιο βράδυ, δύο επιβάτες απείλησαν με πυροβόλο όπλο έναν οδηγό ταξί στο Σάαρμπρικεν. Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

– Την 1η Ιουνίου, ο οδηγός μιας σκούρας Mercedes με αυστριακές πινακίδες καταδίωξε ένα ταξί στο Λιντάου προσπαθώντας να το εμβολίσει. Στο κέντρο της πόλης, τελικά το χτύπησε από πίσω, με αποτέλεσμα αυτό  να βγει εκτός δρόμος, να σπάσει έναν φράχτη, να ξεριζώσει ένα οπωροφόρο δέντρο και να πέσει πάνω σε έναν τοίχο. Ο οδηγός και οι δύο επιβάτες δεν τραυματίστηκαν. Ο δράστης διέφυγε μέσω των κοντινών συνόρων στην Αυστρία, όπου και συνελήφθη.

– Τη νύχτα της 3ης Ιουνίου, ένας άνδρας παρήγγειλε ταξί για μια ντισκοτέκ στο Έρλανγκεν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αποκοιμήθηκε. Όταν τον ξύπνησε ο οδηγός καθώς είχε φτάσει στον προορισμό του, αντέδρασε επιθετικά, τον πέταξε στο έδαφος και με μια σανίδα που ξήλωσε από κοντινό φράχτη τον χτύπησε βίαια πριν διαφύγει. Η αστυνομία αναζητά έναν 40χρονο άνδρα.

– Το ίδιο βράδυ, ένας 28χρονος μπήκε μπροστά από ένα ταξί στο Φράισινγκ της Βαυαρίας. Ο μεθυσμένος χτύπησε το όχημα με γροθιές μέχρι που τον σταμάτησε ένας περαστικός. Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ το ύψος της ζημιάς είναι ακόμη άγνωστο.

– Τη νύχτα της 5ης Ιουνίου, άγνωστος μπήκε στο ταξί ενός 50χρονου οδηγού στο Μόναχο. Αποβιβάστηκε στον προορισμό του και απείλησε τον οδηγό με μαχαίρι ζητώντας την είσπραξη. Η ληστεία απετράπη καθώς εμφανίστηκαν και άλλα οχήματα στον δρόμο. Η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα ηλικίας 20-25 ετών.

– Το ίδιο βράδυ, δύο άνδρες στη Φρανκφούρτη προσπάθησαν να ληστέψουν έναν 65χρονο οδηγό ταξί με την απειλή όπλου. Η ψυχραιμία του οδηγού ήταν αυτή που αποσόβησε τα χειρότερα, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...