Βαρκελώνη: Έως και μία ώρα η αναμονή για ταξί στο αεροδρόμιο – «θα οργανώσουμε μόνοι μας τις ουρές», λένε οι οδηγοί

Οι οδηγοί ταξί από τη μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης καταγγέλλουν ότι η αναδιάρθρωση των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση της ουράς των ταξί στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ προκαλεί χάος, ότι κατά περιόδους έως και 300 επιβάτες σχηματίζουν ουρές, ιδίως στην έξοδο του τερματικού σταθμού  Τ1, και μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και μία ώρα για να επιβιβαστούν σε ταξί. Καλούν τον διαχειριστή υποδομών του αεροδρομίου να λάβει άμεσα μέτρα, προειδοποιώντας ότι αν αυτό δεν συμβεί θα προβούν στις διαμαρτυρίες που θεωρούν κατάλληλες… Και μέχρι τότε, αν χρειαστεί, θα οργανώσουν οι ίδιοι τη διαχείριση της υπηρεσίας.

Οι ταξιτζήδες τις τελευταίες μέρες αναζητούσαν τη Μέρι, υπεύθυνη για τον συντονισμό αυτής της υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία παραχώρησης, η οποία ονομάζεται Óptima, έχει αναδιαρθρώσει το εργατικό της δυναμικό με τρόπο που αποδεικνύεται καταστροφικός», καταγγέλλει οργισμένος ο Τίτο Άλβαρεζ της Élite Taxi. «Η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου πρέπει να λάβει άμεσα επείγοντα μέτρα. Αυτή τη στιγμή η Βαρκελώνη παρουσιάζει μια αξιοθρήνητη εικόνα στους επισκέπτες της. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν 800 ταξί στους χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου και οι ταξιδιώτες να περιμένουν τόσο πολύ; Η Μέρι πρέπει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Ο νέος συντονιστής δεν…». Το πρόβλημα είναι ότι τα ταξί δεν κυκλοφορούν ομαλά, δεν φτάνουν επαρκώς στον χώρο όπου τα περιμένουν οι επιβάτες.

Πηγές του αεροδρομίου ανέφεραν ότι η σύμβαση με την εταιρεία που έχει αναλάβει την υπηρεσία ανανεώθηκε τον Μάρτιο και «συνεργάζεται με την εταιρεία για την επίλυση των ανισορροπιών που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες». Η αλήθεια είναι ότι στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, μέχρι πρότινος, οι ταξιτζήδες ήταν εκείνοι που σχημάτιζαν ουρές περιμένοντας τους πελάτες. Με την αναδιάρθρωση του χώρου, τα ταξί παραμένουν σε ένα κλειστό πάρκινγκ, διαθέσιμα για υπηρεσία, αλλά η πρόσβασή τους στον χώρο παραλαβής επιβατών είναι τουλάχιστον ανεπαρκής.

Ο Άλβαρεζ δηλώνει ότι «αν χρειαστεί, θα φορέσουμε εμείς τα ανακλαστικά γιλέκα και θα οργανώσουμε τις ουρές. Στο αεροδρόμιο έχουμε πολλούς εθελοντές ταξιτζήδες που είναι υπεύθυνοι για τον εντοπισμό των πειρατών. Αλλά αφού έχουμε ήδη διώξει τους περισσότερους από αυτούς, τώρα έχουν τον χρόνο να βάλουν ένα χεράκι και να οργανώσουν τις ουρές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *