Βαρκελώνη: Mεγάλη κινητοποίηση των ταξί με αίτημα τη ρύθμιση των VTC στις 14 Ιουνίου

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι ακυρώνει την ποσόστωση της μιας άδειας VTC για κάθε 30 άδειες ταξί, την οποία θεωρεί αντίθετη με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δέχεται τη δυνατότητα να απαιτηθεί από τη Μητροπολιτική Περιοχή της Βαρκελώνης μια πρόσθετη άδεια, εκτός της εθνικής, εάν αυτό γίνεται για «την καλή διαχείριση των μεταφορών, της κυκλοφορίας και του δημόσιου χώρου».

Σύμφωνα με τον Τίτο Άλβαρεζ της Élite Taxi, η απόφαση «είναι πολύ θετική, καθώς ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη διπλή αδειοδότηση των VTC». Ο ίδιος καλεί πλέον την ισπανική κυβέρνηση να νομοθετήσει για τη διπλή αδειοδότηση μέσω τροπολογίας στον νόμο περί οργάνωσης των χερσαίων μεταφορών.

Για την Élite Taxi, η απόφαση «θωρακίζει τα ταξί της Μητροπολιτικής Περιοχής της Βαρκελώνης, καθώς η τοπική διοίκηση θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει τις άδειες, αλλά εκείνοι που μένουν πλέον ακάλυπτοι είναι οι οδηγοί ταξί εκτός της Μητροπολιτικής Περιοχής, καθώς τα VTC μπορούν να παρέχουν υπεραστικές μεταφορές. Για τον λόγο αυτό, ο Άλβαρεζ θεωρεί ότι «απομένει ένα κομμάτι για να ολοκληρωθεί το παζλ» και αυτό είναι ότι το Υπουργείο Μεταφορών, με επικεφαλής την Καταλανή Ρακέλ Σάντσεζ, «που εξουσιοδοτεί τα δημοτικά συμβούλια, ώστε να μπορούν να θέτουν περιορισμούς στον αριθμό των αδειών VTC».

Με αίτημα την καθιέρωση της διπλής άδειας για τα VTC, οργανώνεται για την Τετάρτη 14 Ιουνίου μεγάλη κινητοποίηση τόσο των μητροπολιτικών ταξί όσο και εκείνων που λειτουργούν στα προάστια. Τα ταξί θα σταθμεύσουν στις δύο μεγάλες λεωφόρους της πόλης και θα ακολουθήσει πορεία προς την έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...