Δικαστήριο της Βαρκελώνης απαγορεύει τη δυναμική τιμολόγηση στη Free Now

Τον Αύγουστο του 2022, η Free Now ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι θα θέσει σε εφαρμογή τη δυναμική τιμολόγηση των υπηρεσιών της, αγνοώντας προκλητικά τους κανονισμούς της Μητροπολιτικής Περιοχής της Βαρκελώνης, στην οποία υπάρχουν σταθεροί ναύλοι για όλα τα ταξί.

Ύστερα από καταγγελία της Elite Taxi ενώπιον του Μητροπολιτικού Ινστιτούτου Ταξί (IMET), το ρυθμιστικό όργανο της Μητροπολιτικής Περιοχής της Βαρκελώνης κάλεσε τη Free Now να αποσύρει αυτές τις καταχρηστικές ρήτρες, με την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που αγνοήσει την απόφαση θα ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας.

Η Free Now υποχώρησε και τις απέσυρε, μήνυσε όμως το ΙΜΕΤ, ενώ ζήτησε και ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου οι ρήτρες να εφαρμόζονται μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το Διοικητικό Δικαστήριο 6 της Βαρκελώνης απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, επομένως η δυναμική τιμολόγηση απαγορεύεται άμεσα.

Η Elite Taxi σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«H απόφαση του δικαστηρίου είναι ένα σκληρό πλήγμα για τη Free Now, σύμφωνα με την οποία δεν θα ήταν βιώσιμη η δραστηριότητά της αν δεν μπορούσε να χρεώσει επιπλέον τιμή στους πελάτες της.

Είμαστε χαρούμενοι που το δικαστήριο σταμάτησε αυτό το πολυεθνικό αρπακτικό, που δεν θα μπορεί πλέον να καταστρέψει τους επίσημους συντελεστές τιμολόγησης με κανέναν τρόπο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...