Γαλλία, Μονπελιέ : Οι οδηγοί ταξί διαδήλωσαν την Παρασκευή μπροστά στο Δημαρχείο ζητώντας πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες

Την περασμένη Παρασκευή, οι οδηγοί  ταξί της πόλης διαδήλωσαν  μαζικά στους δρόμους του Μονπελιέ. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν   στις 8 π.μ. από το χώρο στάθμευσης Zénith για να καταλήξουν αργότερα  στη γύρω περιοχή του Δημαρχείου.

Οι επαγγελματίες των μεταφορών εξακολουθούν να ζητούν να μπορούν να κινούνται σε μικτές λωρίδες ποδηλάτων και  λεωφορείων, το οποίο, προς το παρόν, απαγορεύεται από τον δήμαρχο Michaël Delafosse και την υπεύθυνη για τις μεταφορές, Julie Frêche.

Στην αντιπροσωπεία των τριών επαγγελματικών ενώσεων που συντονίζουν την διαμαρτυρία  (Ομοσπονδία ταξί στο Hérault, FTI 34 και την επαγγελματική ένωση ταξί 34), συμμετείχε  και ο πρόεδρος της UNAMS 34 (Εθνική Ένωση Εμπορίου και Υπηρεσιών). Παρά τις προσπάθειες των οδηγών Ταξί δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την άλλη πλευρά, καθώς δεν υπήρξε συνάντηση, ούτε με τον δήμαρχο, ούτε με την υπεύθυνη Μεταφορών. Καθώς η κατάσταση παραμένει έκρυθμη , μια νέα διαμαρτυρία έχει ήδη ανακοινωθεί για την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Οι οδηγοί  ταξί υποστηρίζουν ότι είναι ακατανόητη η συμπεριφορά του Δήμου και χαρακτηρίζουν την διοίκηση «δικτατορική»  , αλλά επιβεβαιώνουν ότι «παραμένουν πάντα  διαθέσιμοι για διάλογο προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...