Στρατηγική συνεργασία της Mercedes-Benz με την Google Maps

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz και ο αμερικανικός διαδικτυακός όμιλος Google ανακοίνωσαν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα  ενσωματώσει τις λειτουργίες γεωδεδομένων και σχεδιασμού διαδρομής των Χαρτών Google στο δικό της σύστημα πλοήγησης. Η πρόσβαση στις γεωπληροφορίες της Google περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λεπτομερείς πληροφορίες για ειδικούς προορισμούς, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα για την προβλεπόμενη κατάσταση κυκλοφορίας καθώς και αυτόματη προσαρμογή του σχεδιασμού της διαδρομής εν κινήσει. Οι λειτουργίες θα ενσωματωθούν στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Mercedes-Benz MB.OS, με στόχο να προσφέρουν ένα σύστημα πλοήγησης φιλικό προς τον χρήστη στην οθόνη υψηλής ανάλυσης του οχήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Προκειμένου να εμπλουτιστεί περαιτέρω η εμπειρία του χρήστη, η πρόσβαση στην εφαρμογή YouTube θα είναι επίσης δυνατή στο μέλλον, μέσω του συστήματος infotainment. Επιπλέον, οι πληροφορίες από τους Χάρτες Google θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση των λειτουργιών υποβοηθούμενης οδήγησης, όπως η αυτόματη μείωση της ταχύτητας πριν από διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους ή στροφές.

Σε ένα πρώτο βήμα, ο χρήστης θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις ειδικές πληροφορίες προορισμού της Google «Λεπτομέρειες θέσης». Αυτές προσφέρουν στοιχεία για περισσότερα από 200 εκατομμύρια καταστήματα και άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο, όπως ώρες λειτουργίας, φωτογραφίες και κριτικές. Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης να συζητήσουν τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας τους με βάση τις λύσεις που προσφέρει το Google Cloud στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), την επεξεργασία δεδομένων και τις λύσεις υποδομής ανοιχτού cloud.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...