ΗΠΑ: Η κυβέρνηση φέρνει νόμο που θα απαγορεύει στις πλατφόρμες να κατατάσσουν τους υπαλλήλους τους ως αυτοαπασχολούμενους

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα δημοσιεύσει αυτή την εβδομάδα ένα σχέδιο νόμου που θα απαγορεύει σε εταιρείες όπως η Uber να αντιμετωπίζουν τους υπαλλήλους τους ως συνεργάτες ή ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους εργασιακούς κανονισμούς που θα έχει εκδοθεί ποτέ από το Υπουργείο Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών και θα μπορούσε να αποτελέσει νομικό προηγούμενο παγκοσμίως.

Ο νόμος που θα εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσει ένα νομικό πρόβλημα που υφίσταται ήδη σε άλλα μέρη του κόσμου: τις θολές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ενός υπαλλήλου και των ψευδοαυτοαπασχολούμενων, στα όρια των οποίων λειτουργούν αυτές οι εταιρείες μεταφορών.

Αναμφίβολα, η ρύθμιση για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην Uber και τις άλλες πλατφόρμες θα έχουν αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, καθώς οι ΗΠΑ είναι η έδρα της εταιρείας. Και παρόλο που υπάρχει μια γενική συναίνεση για την αναγκαιότητα επίλυσης του εργασιακού καθεστώτος αυτών των εργαζομένων, τα κριτήρια για το ποιος θεωρείται αυτοαπασχολούμενος και ποιος όχι είναι το ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί τους επόμενους μήνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *