Ισπανία : Οι οδηγοί ταξί στη Θέουτα επιδοτήθηκαν με 3.400 ευρώ για την προώθηση του τουρισμού

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της αυτόνομης κοινότητας της Θέουτα κατέβαλε σε περισσότερους από 100 αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί 3.400 ευρώ ως ενίσχυση, με αντάλλαγμα να φέρουν αυτοκόλλητα τουριστικής προώθησης της περιοχής στα οχήματά τους και να παρακολουθήσουν σχετικό εργαστήριο – μάθημα.

Με 121 ταξί (5 από αυτά προσαρμοσμένα σε άτομα με αναπηρία) να κυκλοφορούν στη Θέουτα, η τοπική διοίκηση έχει ήδη ενισχύσει με 1,61 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες έχουν λάβει 510.000 ευρώ με τη μορφή άμεσης ενίσχυσης και άλλα 505.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου. Στους εργαζόμενους του κλάδου δόθηκαν άλλες 600.000 ευρώ ως αντιστάθμισμα των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού.

Αυξήθηκαν επίσης οι ναύλοι, με το κόστος της ελάχιστης διαδρομής να ανέρχεται στα 3,5 ευρώ, η πτώση σημαίας στο 1,1 ευρώ και η τιμή ανά χιλιόμετρο στα 80 σεντ. Όσον αφορά τον ΦΠΑ, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επεξεργάζεται εδώ και μήνες πρόταση για τη μείωσή του από 2% σε 0,5% για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...