Το υπουργείο  Οικονομικών της Ισπανίας επαναφέρει το τέλος ταξινόμησης στα ταξί

Το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τις Βρυξέλλες για την πρόθεσή του να καταργήσει τη φοροαπαλλαγή του τέλους ταξινόμησης για τα ταξί. Πρόθεση της ισπανικής κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τα φορολογικά πλεονεκτήματα που δεν συναρτώνται με περιβαλλοντικούς λόγους, για την επίτευξη μεγαλύτερων εσόδων.

Η υπουργός Μαρία Χεσούς Μοντέρο απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγγραφο με τις κύριες πολιτικές που θα εφαρμόσει για την «πράσινη» μεταρρύθμιση, στο οποίο αναφέρεται ότι σκοπεύει να επιβάλει τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας, μια πληροφορία που «απέφυγε να αποκαλύψει» τον Μάρτιο του 2022, όταν οι Βρυξέλλες εξέδωσαν έκθεση για πρόσβαση στην τρίτη εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, αναφέρεται στο έγγραφο, θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνολικής μεταρρύθμισης του τέλους ταξινόμησης, από το οποίο το 2021 εισέπραξε 468 εκατ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 2 δισ. ευρώ εάν καταργηθεί η απαλλαγή ορισμένων οχημάτων, όπως τα ταξί.

Δεν έγινε γνωστό εάν το νέο καθεστώς θα καταργήσει την εξαίρεση καταβολής τελών ταξινόμησης και κυκλοφορίας για τα οχήματα χαμηλής ρύπανσης ή μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...