Οδηγοί ταξί στο Βερολίνο διαμαρτυρήθηκαν για την υποκλοπή έργου στο αεροδρόμιο

Οι ενώσεις ταξί του Βερολίνου Innung και SXF Taxiverband BER πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την αδράνεια των αρχών στο πρόβλημα της κλοπής επιβατών από παράνομες εταιρείες ταξί και ενοικιαζόμενων οχημάτων στο αεροδρόμιο της πόλης. 

Συγκεντρώθηκαν στον τερματικό σταθμό 5 του Σένεφελντ, ο οποίος είναι κλειστός, και στη συνέχεια, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ξεκίνησαν με κατεύθυνση τον Τερματικό Σταθμό 1, τρία χιλιόμετρα μακριά. Στάθμευσαν τα οχήματά τους στις διαθέσιμες θέσεις δωρεάν στάθμευσης ταξί κοντά στον τερματικό σταθμό και μπήκαν στο κτίριο υποδοχής επιβατών. Μπροστά στις πόρτες του επιπέδου αφίξεων οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν τελικά συγκέντρωση. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπήρξαν «τεράστιες προκλήσεις από παράνομους οδηγούς ταξί, οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια, αλλά τα μέλη των ενώσεων αντέδρασαν γρήγορα και απέτρεψαν τα χειρότερα».

Τόνισαν επίσης ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο είχαν τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν την παρουσία παράνομων παρόχων υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών και να τους ελέγξουν άμεσα. Όση ώρα η αστυνομία ήταν παρούσα, οι επιβάτες μπορούσαν να επιβιβαστούν μόνο στα αδειοδοτημένα ταξί που περίμεναν στις ειδικές λωρίδες επιβίβασης – πράγμα που θα έπρεπε να συμβαίνει μόνιμα.

Η επιλογή της ώρας για τη διαμαρτυρία δεν ήταν τυχαία, καθώς οι διοργανωτές της γνώριζαν ακριβώς πότε ακριβώς είναι ιδιαίτερα ενεργά τα παράνομα ταξί, και έτσι κατέστη δυνατή η άμεση απόδειξη του πόσο δικαιολογημένες είναι οι κατηγορίες της βιομηχανίας ταξί για ολιγωρία των αρχών.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκαν επίσης φυλλάδια σε έξι γλώσσες, με τα οποία οι επιβάτες προειδοποιούνταν για την ύπαρξη παράνομων ταξί στο αεροδρόμιο και ενημερώνονταν για τα πλεονεκτήματα των αδειοδοτημένων ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...