Βαρκελώνη: Ο γερανός σηκώνει δύο αυτοκίνητα την ημέρα για παραβίαση του κανονισμού, από εταιρείες όπως η Uber, η Cabify και η Bolt

Σύμφωνα με στοιχεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Βαρκελώνης, τους τελευταίους μήνες έχουν εκτοξευθεί οι δεσμεύσεις ιδιωτικών οχημάτων ενοικίασης με οδηγό (VTC) και η ακινητοποίησή τους στα δημοτικά γκαράζ, μετά την έναρξη ισχύος του νέου καταλανικού κανονισμού επιβατικών μεταφορών, τον οποίο ορισμένες εταιρείες συνεχίζουν να παραβιάζουν.

Η νέα ρύθμιση περιορίζει τη δραστηριότητα των VTC και τέθηκε σε ισχύ από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Από τότε, η Αστυνομία έχει δεσμεύσει τουλάχιστον 177 οχήματα για παραβίαση του κανονισμού. Με άλλα λόγια, ο γερανός σηκώνει δύο αυτοκίνητα την ημέρα από εταιρείες όπως η Uber, η Cabify και η Bolt, στη μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης.

Αυτά τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν τη νέα πραγματικότητα στην Καταλονία, η οποία περιορίζει το ποιος μπορεί να δραστηριοποιηθεί στη μεταφορά επιβατών, αλλά δείχνουν επίσης ότι κάποιοι οδηγοί VTC συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, παρότι κινδυνεύουν από την επιβολή κυρώσεων.

Από το 2022 έως τις αρχές του 2023, τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν επιβληθεί 2.689 πρόστιμα. Αυτά κυμαίνονται μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών όπως η λειτουργία χωρίς προηγούμενη 15λεπτη προσυμφωνία ή η προσέλκυση πελατών εκτός εφαρμογής έως και τουλάχιστον 4.000 ευρώ για την προσφορά υπηρεσίας χωρίς έγκυρη άδεια. Επιπλέον, τρεις πολύ σοβαρές κυρώσεις σε διάστημα δύο ετών συνεπάγονται άμεση ανάκληση της άδειας.

Ο κλάδος των ταξί εκτιμά ότι, μέσω του ελέγχου της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, τα VTC που λειτουργούν παραβιάζοντας τον νέο κανονισμό θα χάσουν τις άδειές τους ή θα πληρώνουν ακριβά τη διατήρησή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...