Uber και Lyft θα πρέπει να έχουν στόλο μηδενικών εκπομπών ρύπων στη Νέα Υόρκη έως το 2030

Τα οχήματα των Uber και Lyft στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2030, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς παρουσίασε την πρωτοβουλία την Πέμπτη, δηλώνοντας τα εξής: «Σήμερα ανακοινώνουμε ότι η Uber και η Lyft θα πρέπει να έχουν έναν στόλο μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2030. Αυτό σημαίνει μηδενικές εκπομπές για περισσότερα από 100.000 οχήματα στους δρόμους της πόλης μας. Η μετάβαση δεν θα έχει επιπλέον κόστος για τους οδηγούς». Λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα γίνει η μετάβαση χωρίς να επιβαρύνει τους οδηγούς δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση, η Uber και η Lyft σε ανακοινώσεις τους υποστήριξαν την επερχόμενη αλλαγή. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο διευθυντής βιωσιμότητας της Lyft, Πολ Αγκουστίν, ενώ ο Τζος Γκολντ, ανώτερος διευθυντής πολιτικής της Uber ανέφερε ότι «η Uber επικροτεί τη φιλοδοξία του δημάρχου για μείωση των εκπομπών, έναν σημαντικό στόχο που μοιραζόμαστε».

Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν ήδη προνόμια και κίνητρα στους οδηγούς τους για τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Η Uber δίνει στους οδηγούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό όχημα ένα επιπλέον δολάριο για κάθε διαδρομή, ενώ συνεργάζεται με τη Hertz για την ενοικίαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Παρόμοιες προσφορές γίνονται και από τη Lyft, που ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις ευκαιρίες ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων για τους οδηγούς της που δεν θέλουν να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2022, μόνο το 1% των οδηγών PHV στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...