Οι ταξιτζήδες φοβούνται προνομιακή μεταχείριση της Uber στο Εμπορικό Δικαστήριο του Παρισιού.

Στις 30 Νοεμβρίου 2017, ο διευθυντής ανάπτυξης της Uber France παραβρέθηκε σε δείπνο που διοργάνωσε στο παρισινό παλάτι Le Bristol το περιοδικό Concurrences. Μεταξύ των τριάντα καλεσμένων ήταν ο πρόεδρος της Αρχής Ανταγωνισμού, σύμβουλοι, δικηγόροι και η Ναταλί Ντοστέρ. «Δεν βρέθηκα κοντά σε αυτό το άτομο από την Uber και δεν είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί του», διαβεβαιώνει η δικαστής.

Τον Μάρτιο του 2020, το Ακυρωτικό Δικαστήριο με απόφασή του χαρακτήρισε τη σχέση μεταξύ ενός οδηγού Uber και της αμερικανικής πλατφόρμας ως «συμβόλαιο εργασίας». Και για καλό λόγο: η Uber απαλλάσσεται από εισφορές στρατολογώντας αυτοαπασχολούμενους. Καθώς αυτή η στρατηγική δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιβαρύνει τον κύκλο εργασιών των ταξί και την αξία της άδειάς τους, μια ομάδα 2.479 ταξί μήνυσε την Uber ενώπιον του Εμπορικού Δικαστηρίου του Παρισιού στις 29 Ιανουαρίου 2021 και ζητεί αποζημίωση που υπολογίζεται σε 402 εκατ. ευρώ. «Αυτή η ενέργεια φαίνεται να είναι αβάσιμη και η Uber δεν ασκεί καμία πρακτική που συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ριμ Σάκερ.

Η απόφαση θα εκδοθεί από το 15ο τμήμα του Εμπορικού Δικαστηρίου του Παρισιού, που ειδικεύεται στο δίκαιο του ανταγωνισμού, με τη Ναταλί Ντοστέρ να χειρίζεται την υπόθεση από τον Μάρτιο του 2022.

Και οι ενάγοντες έχουν πλέον κάθε λόγο να ανησυχούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...