Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης ζητά την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης (FPTM) ζητά την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών για τη ρυθμιστική συνωμοσία των κομμάτων  PP και Vox που σχεδιάζουν να τροποποιήσουν με νέα λάθη, τα λάθη της δικής τους νομοθεσίας. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης (FPTM) απειλεί με κινητοποιήσεις για να δείξει την αγανάκτησή της για «την αναίσχυντη τακτική του κυβερνώντος κόμματος και των συνεργών της, του VOX»

Αυτή είναι η πρώτη φορά στη δημοκρατική ιστορία που το κυβερνητικό κόμμα παρουσιάζει πρόταση τροποποίησης νόμου που υποστηρίζεται από την εκτελεστική εξουσία. Ζητούν επίσης την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, Οικονομίας και Απασχόλησης, Javier Fernández-Lasquetty ως υποστηρικτή αυτής της τροποποίησης των κανονισμών.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο της FPTM, Julio Sanz , ως απάντηση στις προθέσεις της περιφερειακής διοίκησης να προβεί σε τροποποίηση του νόμου για τις μεταφορές που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο, με την υποστήριξη του VOX, και κατά του οποίου τόσο το FPTM όσο και τα άλλα κόμματα είχαν ασκήσει νομικές αγωγές για κατάχρηση εξουσίας.

«Από όλες τις ρυθμιστικές μπούρδες που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, αυτή κερδίζει την χρυσή καρφίτσα. Έχει περάσει ένας χρόνος που έχουμε καταγγείλει αυτό το νόμο  ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων ακριβώς λόγω της διατύπωσής του, η οποία δεν περιελάμβανε κυρώσεις και ως εκ τούτου, άφησε τα VTC χωρίς την επιλογή τιμωρίας πιθανών παραβιάσεων μεταφοράς», ανέφερε ο Sanz. Σύμφωνα με το κείμενο που ενέκρινε η κυβέρνηση, ο προαναφερόμενος νόμος δεν προβλέπει καθεστώς κυρώσεων, ώστε η παράβαση σχετικά με τη μίσθωση οχημάτων με οδηγό, να μπορεί να κυρωθεί.

«Δηλαδή, στο δικό τους κείμενο σκέφτονται, μεταξύ άλλων, ότι ένας χρήστης (επιβάτης)  δεν μπορεί να καταγγείλει παράβαση, εάν του χρεώσουν 1.000 ευρώ για μια διαδρομή με ένα VTC. Ο νόμος, όχι μόνο παραβιάζει τα δικαιώματα των καταναλωτών, αλλά τους υπερβαίνει, αφήνοντάς τους απροστάτευτους έναντι των καταχρήσεων αυτών των εταιρειών , ενώπιον των οποίων η αστυνομία δεν μπορεί να ενεργήσει σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή ο νόμος δεν τους παρέχει τα εργαλεία για να το κάνουν», πρόσθεσε ο Sanz.

Τέλος, η FPTM ζητά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Οικονομίας και Απασχόλησης, Javier Fernández-Lasquetty ως υποστηρικτή «αυτής της ρυθμιστικής καταστροφής  που υφίσταται ο κλάδος και οι χρήστες» και απειλεί με κινητοποιήσεις». Δεν υπάρχει συγκρίσιμο θράσος με αυτό που έχει το Λαϊκό Κόμμα. Αυτή η ρυθμιστική συνωμοσία που σκοπεύει να πραγματοποιήσει, παρακάμπτει  όλα τα δημοκρατικά κανάλια», εξήγησε ο Sanz.

Από το FPTM εκπλήσσονται με τον «απρεπή ελιγμό» που σκοπεύει να κάνει το Λαϊκό Κόμμα, με τη συνενοχή του VOX, ψηφίζοντας αυτό το νόμο  με μία μόνο ανάγνωση.

«Δεν έχουν κάνει τροποποιήσεις στο νόμο για τις μεταφορές εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και τώρα προσπαθούν να διορθώσουν το δικό τους πρόβλημα, άσχημα και γρήγορα.

Όλα γίνονται  για να ευχαριστήσουν τους επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από τις εταιρείες VTC με τις οποίες έχουν στενές σχέσεις συμφερόντων », κατέληξε ο Sanz, ο οποίος υπενθύμισε ότι «αυτή η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι δυνατή χάρη σε κόμματα όπως το VOX που αντί να τοποθετούνται στο πλευρό του λαού της Μαδρίτης, αποφάσισαν να στηρίξουν και να ακολουθήσουν τον δρόμο της διαφθοράς του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...