Σαραγόσα: Καμία εταιρεία δεν ασφαλίζει τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο των ταξί

Η Επαρχιακή Ένωση Οδηγών Ταξί της Σαραγόσα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύει τις πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς αρνούνται να ασφαλίσουν τους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορά την 21χρονη Τζένιφερ. «Καμία εταιρεία δεν θέλει να την αναλάβει, είναι ντροπή», δήλωσε οργισμένος ο πρόεδρος της ένωσης, Μιγκέλ Άνχελ Πεδριγκουέρο, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα θέσει το ζήτημα στην Ισπανική Ομοσπονδία Ταξί, προκειμένου η Τζένιφερ να συνάψει ασφαλιστικό συμβόλαιο και να αρχίσει να εργάζεται το συντομότερο δυνατόν.

Αυτό που η Τζένιφερ δεν κατανοεί είναι γιατί δεν την αφήνουν να ξεκινήσει την επιχείρησή της. Και δεν είναι η μόνη. Η ένωση γνωρίζει ακόμη μία νεαρή γυναίκα, 22 ετών, που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.

Τα υψηλά ασφαλιστήρια συμβόλαια που πρέπει να πληρώνουν οι οδηγοί ταξί είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που τους απασχολούν – «ζητούν από 3.000 μέχρι 6.000 ευρώ για ένα όχημα και πολλοί δεν σε ασφαλίζουν καν», καταγγέλλουν. Για τον λόγο αυτό βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις με το δημοτικό συμβούλιο της Σαραγόσα για την αναπροσαρμογή των ναύλων του επόμενου έτους, ζητώντας αύξηση 5%. Το αίτημα βασίζεται σε μελέτη του τοπικού πανεπιστημίου που περιλαμβάνει και την υπερβολική αύξηση των ασφαλιστικών τελών.

Ο στόλος της Σαραγόσα είναι ένας από τους πιο σύγχρονους της Ισπανίας, καθώς τα περισσότερα ταξί είναι νέα οχήματα και, σε μεγάλο ποσοστό, μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *