Μικρές αυξήσεις στο τιμολόγιο των ταξί στη Γλασκώβη αλλά και τέλος ρύπανσης αυτοκινήτου στις 35 £

Το κόστος των ταξί στη Γλασκώβη αναμένεται να αυξηθεί τον επόμενο μήνα – και οι εταιρείες θέλουν περαιτέρω αύξηση αφού ο Covid μείωσε το εισόδημα των οδηγών κατά περίπου 5000 £ ετησίως.
Μικρές αλλαγές στις κλίμακες των ναύλων θα γίνουν καθώς οι αρχές αδειοδότησης της πόλης συμφώνησαν σε αύξηση 0,84%. Ωστόσο, το τέλος ρύπανσης — που καταβάλλεται, για παράδειγμα, όταν ένας επιβάτης λερώσει ένα ταξί — αυξάνεται από 23,50 £ σε 35 £.
Οι αλλαγές γίνονται μετά από ανασκόπηση της περιόδου από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Η προηγούμενη αναθεώρηση οδήγησε σε αυξήσεις 3,08% από τον Μάρτιο του 2021. Ο Covid-19 έκανε πολλούς οδηγούς να δυσκολεύονται και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τις αυξήσεις του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων, των καυσίμων και της συντήρησης.
Εκπρόσωποι από το Glasgow Taxis και το Unite\’s Glasgow Cab Section ζήτησαν περαιτέρω αλλαγές στα τιμολόγια, με έναν να λέει ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» με την αύξηση 0,84%.
Ο Στίβεν Γκραντ, από τη Unite, ήθελε «επιπλέον» χρεώσεις, για περισσότερους από τρεις επιβάτες, για να καλύψει το κόστος φθοράς των οχημάτων. Ο Τζέιμς Κούπερ, της Taxi Research Partners Ltd, συνέστησε την αύξηση κατά 0,84% στο στοιχείο χρόνου και απόστασης του τιμολογίου ταξί. Αυτό σημαίνει ότι 3,40 £ θα είναι ο μέγιστος ναύλος για απόσταση που δεν υπερβαίνει τις 898 γιάρδες ή χρόνο που δεν υπερβαίνει τα 2 λεπτά 51 δευτερόλεπτα, αντί για 904 γιάρδες και 2 λεπτά 52 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια θα κοστίζει 20 p για κάθε επιπλέον 157 γιάρδες αντί για 159. Ωστόσο, ο Κούπερ είπε ότι τα «έξτρα» είναι ένα «αρκετά αμβλύ εργαλείο» και δεν θα συνιστούσε τη χρήση του στη Γλασκώβη.
Όταν ξεκίνησε το lockdown, υπήρξε μια «πολύ απότομη πτώση». Oι μέσες αποδοχές οδηγών μειώθηκαν από £22.842 σε £17.490. Πρόσθεσε ότι η πτώση του εισοδήματος θα επιδεινωθεί «μετά από αυτήν την περίοδο αναθεώρησης από αυξήσεις σε άλλα κόστη».

\"\"
Ο κ. Grant είπε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» με την αύξηση 0,84%.«Είναι πολύ ανησυχητικό να εφαρμόζουμε μια απόφαση που πάρθηκε πριν από δύο χρόνια. Το μοντέλο που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή δεν απαντά καθόλου στις πιέσεις που αντιμετωπίζουμε σε πραγματικό χρόνο.
«Οι ανταγωνιστές μας σε ιδιωτικές μισθώσεις (ενοικιαζόμενα με οδηγό) μόλις ανέβασαν σημαντικά τους ναύλους για να αντιδράσουν στις πληθωριστικές πιέσεις». Ζήτησε να προστεθούν «έξτρα» 20 p ανά άτομο μετά τον τρίτο επιβάτη.
«Στο Dundee είναι 50p ανά επιβάτη μετά τον πρώτο επιβάτη, στο Εδιμβούργο είναι 40p ανά επιβάτη μετά τον τρίτο επιβάτη. Αυτό βοηθά για να καλυφθεί η φθορά του οχήματος, το κόστος καυσίμου, κ.λ.π.»
Ο Robert McLean, από το Glasgow Taxis, ζήτησε να αυξηθεί η χρέωση ρύπανσης, η οποία υποστηρίχθηκε από τους συμβούλους της επιτροπής. Πρότεινε επίσης η αύξηση κατά 0,84% να καθυστερήσει μέχρι την επόμενη αναθεώρηση λόγω του κόστους που συνεπάγεται για τους οδηγούς, οι οποίοι πρέπει να αλλάξουν τον μετρητή τους.
«Αυτό θα μπορούσε να είναι έως και 52 £ και με αύξηση 0,84% θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος για να πληρωθεί αυτό το ποσό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...