Το αεροδρόμιο της Πράγας επιλέγει με διαγωνισμό τα ταξί που θα παρέχουν υπηρεσίες για τα επόμενα πέντε χρόνια

Αξιολόγηση οδηγού και σταθερή τιμή στους όρους του διαγωνισμού

Το αεροδρόμιο της Πράγας βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής για το ποιος θα έχει το δικαίωμα να μεταφέρει επιβάτες απευθείας από τους τερματικούς σταθμούς του  για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο νέος διαγωνισμός περιλαμβάνει μια αλλαγή στην έννοια της λειτουργίας της υπηρεσίας ταξί, που αφορά την παραγγελία-κράτηση  ενός οχήματος.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης σε δελτίο τύπου. Μέχρι στιγμής, τις υπηρεσίες ταξί στο αεροδρόμιο διαχειρίζονται οι Taxi Praha και Fix, των οποίων η σύμβαση λήγει φέτος. Το αεροδρόμιο θα συνάψει νέα σύμβαση με τον επιλεγμένο προμηθευτή του αεροδρομίου της Πράγας για πέντε χρόνια.

\"\"

\”Στη νέα προσφορά για τα ταξί, ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των επιβατών και τις καινοτομίες στις μεταφορές επιβατών. Εισάγουμε τάσεις που θα έχουν θετική επίδραση τόσο στην ικανοποίηση των πελατών που χρησιμοποιούν ταξί όσο και στις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ του αεροδρομίου και του παρόχου, καθώς και στους ίδιους τους οδηγούς \”, δήλωσε ο Jakub Puchalský, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αεροδρομίου της Πράγας. Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερο από το ένα πέμπτο των επιβατών χρησιμοποιεί την υπηρεσία ταξί.

Αξιολόγηση οδηγού και σταθερή τιμή

Μεταξύ των απαιτήσεων του αεροδρομίου θα είναι η δυνατότητα παραγγελίας σε ψηφιακή μορφή, είτε μέσω σταθερού σημείου, είτε μέσω  κινητού τηλεφώνου χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης της εφαρμογής. Ο επιβάτης θα μπορεί  να κάνει κράτηση για τη διαδρομή απευθείας από το γραφείο της εταιρίας ταξί  στην αίθουσα άφιξης και των δύο τερματικών. Με βάση την κράτηση, κάθε πελάτης θα γνωρίζει πόσο θα πληρώσει για το ταξίδι πριν επιβιβαστεί στο όχημα. Η προκαθορισμένη τιμή της διαδρομής όχι μόνο εντός της πρωτεύουσας, αλλά και σε ολόκληρη την Τσεχική Δημοκρατία θα είναι οριστική και δεν θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ταυτόχρονα, ο πελάτης μπορεί πάντα να πληρώνει με πιστωτική κάρτα.

Μια καινοτομία θα είναι η δυνατότητα αξιολόγησης των διαδρομών, οπότε το αεροδρόμιο της Πράγας θέλει να έχει σχόλια από τους επιβάτες. Με βάση τους συμβατικούς όρους, ο αερομεταφορέας θα εγγυηθεί την απαιτούμενη ποιότητα των υπηρεσιών, την επιχειρησιακή ασφάλεια, έναν στόλο αυτοκινήτων έως πέντε ετών, την καθαριότητα των οχημάτων και μια αντιπροσωπευτική συμπεριφορά για τους οδηγούς και τουλάχιστον βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Σύμφωνα με την τρέχουσα ζήτηση, ο φορέας ταξί θα προσαρμόσει τον αριθμό των διαθέσιμων αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο για να εξασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες μεταφοράς και οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες χωρίς μεγάλες αναμονές. Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, ο αποστολέας ταξί θα παρέχει επίσης ένα κάθισμα αυτοκινήτου για οικογένειες με παιδιά. Οι όροι συνεργασίας περιλαμβάνουν επίσης επιλογές μεταφοράς για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και προσανατολισμό.

\"\"

Στο αεροδρόμιο της Πράγας, οι οδηγοί θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις και το χώρο στάθμευσης στην πρώτη λωρίδα ακριβώς μπροστά από τους τερματικούς σταθμούς. Στις αίθουσες άφιξης, η εταιρία ταξί που θα επιλεγεί  θα έχει περίπτερα, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για τη διαδρομή τους.

Μια καινοτομία στη διαδικασία παραχώρησης είναι επίσης η αξιολόγηση των προσφορών σύμφωνα με τις εκπομπές CO 2 . \”Ο μελλοντικός πάροχος υπηρεσιών ταξί θα παρουσιάσει και την προσέγγισή του στο περιβάλλον. Η προσφορά του πλειοδότη που μπορεί να εγγυηθεί επαρκή στόλο οχημάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή στο αεροδρόμιο και στο κέντρο, θα αξιολογηθεί καλύτερα. Θα αξιολογηθεί επίσης ο εκσυγχρονισμός του στόλου οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αναμενόμενης εισαγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον στόλο του αεροδρομίου \”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...