Λονδίνο: Αυξάνονται τα περιστατικά εξαπάτησης τουριστών από οδηγούς τρίκυκλων ποδηλάτων που παρέχουν επιβατικές μεταφορές

Μια Βελγίδα τουρίστρια χρεώθηκε περισσότερες από 450 λίρες για μια επτάλεπτη διαδρομή με τρίκυκλο ποδήλατο στο κέντρο του Λονδίνου και καταγγέλλει ότι όταν διαμαρτυρήθηκε ο οδηγός του την απείλησε.

Η Έιπριλ Άργκεναου πλήρωσε το ποσό αυτό για μια διαδρομή 1,3 μιλίων (2 χλμ.) από την Oxford Street στο ξενοδοχείο Royal Lancaster. Η Άργκεναου ανέφερε ότι η διαδρομή διήρκεσε επτά λεπτά και όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο ο οδηγός εμφάνισε μια συσκευή και πάτησε ένα κουμπί. «Η συσκευή έλεγε αρχικά 330 λίρες. Στη συνέχεια πάτησε ένα ακόμη κουμπί και η οθόνη εμφάνισε ένα ποσό 464 λιρών. Του είπα ότι το ποσό αυτό είναι πάνω από 530 ευρώ, αυτός ήταν ανυποχώρητος και άρχισε να απειλεί εμένα και τα δύο παιδιά μου απαιτώντας άμεση πληρωμή. Αφού τον πλήρωσα, εξαφανίστηκε αμέσως», καταγγέλλει.

Η Ένωση Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί και η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αναφέρουν ότι δέχονται συχνές καταγγελίες για περιστατικά εξαπάτησης τουριστών. Οι νόμοι που καλύπτουν τα ποδήλατα δεν έχουν επικαιροποιηθεί από το 1869, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα τρίκυκλο ποδήλατο και να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αδειούχων Οδηγών Ταξί του Λονδίνου, Στιβ ΜακΝαμάρα, δήλωσε ότι λαμβάνει καθημερινά καταγγελίες για εξαπάτηση επιβατών και ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα από τα χειρότερα. «Είναι εθνική ντροπή», δήλωσε. «Η εξαπάτηση τουριστών είναι ένα συνεχές πρόβλημα. Η ανάγκη θέσπισης αυστηρών κανονισμών για την προστασία των ευάλωτων τουριστών και τη διατήρηση της ακεραιότητας της βιομηχανίας μεταφορών του Λονδίνου δεν ήταν ποτέ πιο εμφανής», επισήμανε.

Τον Φεβρουάριο του 2022, το δημοτικό συμβούλιο του Γουέστμινστερ επέβαλε πρόστιμο σε οδηγό τρίκυκλου ποδηλάτου επειδή χρέωσε τουρίστα με 180 λίρες για μια διαδρομή τριών λεπτών. Στο Γουέστ Εντ ένας ακόμη τουρίστας πλήρωσε 300 λίρες για μια διαδρομή μήκους ενός μιλίου (1,6 χλμ.) από το κατάστημα Selfridges στον σταθμό Green Park. Ένας άλλος χρεώθηκε 180 λίρες για μια τρίλεπτη διαδρομή, παρότι είχε ήδη συμφωνηθεί ναύλος 18 λιρών. Η αστυνομία τον εντόπισε, καθώς ο τουρίστας τον κατήγγειλε αμέσως, και τα χρήματα επεστράφησαν.

Παρότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 29.987 λιρών σε οδηγούς τρίκυκλων ποδηλάτων για υπερβολικές χρεώσεις και ηχορύπανση από τον Νοέμβριο του 2021, οι καταγγελίες των χρηστών αυξάνονται.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Γουέστμινστερ δήλωσε ότι τα τρίκυκλα ποδήλατα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αποτελούν κηλίδα για τη φημισμένη νυχτερινή οικονομία του Λονδίνου. Τόνισε επίσης ότι, παρότι οι αστυνομικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τους κινδύνους, χωρίς κυβερνητική νομοθεσία οι οδηγοί τρικύκλων ποδηλάτων θα βρίσκουν πάντα νέους τρόπους να λειτουργήσουν. Προέτρεψε, τέλος, τους τουρίστες να είναι προσεκτικοί και να επιλέγουν τα δημόσια λεωφορεία, το μετρό ή τα αδειοδοτημένα ταξί του Λονδίνου για τις μετακινήσεις τους. Η δραστηριότητα των τρίκυκλων ποδηλάτων επρόκειτο να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταφορές, το οποίο όμως δεν συζητήθηκε κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...