Γερμανία: Σύνοδος κορυφής της ομοσπονδίας BVTM με τους εκπροσώπους των αρχών για την παράνομη λειτουργία της Uber στο Βερολίνο

Πώς μπορούν το Βερολίνο και οι γύρω περιοχές να αναλάβουν από κοινού καλύτερη δράση κατά της Uber και των συνεργατών της; Αυτό ήταν το κεντρικό ερώτημα της Συνόδου του Βρανδεμβούργου – Βερολίνου, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ταξί και Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων (BVTM).

Από τότε που το Κρατικό Γραφείο Υποθέσεων Πολιτών και Τάξης (LABO) υιοθέτησε αυστηρότερη στάση απέναντι στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και αυστηροποίησε τους ελέγχους, πολλές παράνομα δραστηριοποιούμενες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μετέφεραν την έδρα τους από την πρωτεύουσα της Γερμανίας στη γύρω περιοχή. Καθώς το ανθρώπινο δυναμικό των περιφερειών δεν επαρκεί για τον ενδελεχή έλεγχό τους, πολλές από αυτές μετακομίζουν στις περιφέρειες του Βρανδεμβούργου, ενώ συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται παράνομα προσφέροντας υπηρεσίες μετακίνησης στο Βερολίνο.

Στη σύνοδο κορυφής για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Πότσνταμ, οι συμμετέχοντες συζήτησαν λεπτομερώς ποιες ακριβώς είναι οι προκλήσεις και πώς μπορούν να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της BVTM Χέρβινγκ Κόλαρ, ο αντιπρόεδρος Χέρμαν Βάλντνερ και ο διευθύνων σύμβουλος Μίκαελ Όπερμαν, η επικεφαλής του LABO Κίρστεν Ντρέχερ, ο βουλευτής αρμόδιος για τις μεταφορές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Τίνο Σοπφ και εκπρόσωποι έξι περιφερειών του Βρανδεμβούργου.

Η ανταλλαγή απόψεων με τις αρχές και η συνδρομή στην εφαρμογή του νόμου για τις επιβατικές μεταφορές έχουν μεγάλη σημασία για την BVTM. Για παράδειγμα, οι αρχές ενημερώνονται τακτικά μέσω ενός ειδικού ενημερωτικού δελτίου και διοργανώνονται συμπόσια για εκπροσώπους αρχών από όλη τη Γερμανία. Η επόμενη μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στη Φρανκφούρτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *