Βρυξέλλες: Οι οδηγοί της Uber μποϊκοτάρουν την πλατφόρμα με ομαδικές αποσυνδέσεις από την εφαρμογή της

People gather for a protest action of taxi drivers outside the parliament of the Brussels Region in Brussels, Friday 10 December 2021. The parliament is discussing a temporary solution for the ban on taxi-drivers using the uber-platform with a limousine licence. BELGA PHOTO HATIM KAGHAT

Μετά την αρχική συλλογική δράση αποσύνδεσης που οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή, οι οδηγοί των Βρυξελλών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Uber αποφάσισαν να συνεχίσουν το μποϊκοτάζ και αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η ένωση CSC United Freelancers.

«Σκοπός του μποϊκοτάζ είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους και να επιτύχουμε σημαντικές βελτιώσεις από την εταιρεία», αναφέρει η ένωση σε δελτίο Τύπου.

Οι περίοδοι του μποϊκοτάζ έχουν οριστεί ως εξής: μεταξύ 7 π.μ. και 10 π.μ. και μεταξύ 5 μ.μ. και 7 μ.μ. τις καθημερινές και από 9 μ.μ. έως 3 π.μ. τα Σαββατοκύριακα.

Οι ώρες αυτές επιλέχθηκαν «για να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπος της απεργίας και με σεβασμό στις ανάγκες των χρηστών εκτός αυτών των περιόδων υψηλής ζήτησης», διευκρίνισε η ένωση, η οποία καλεί επίσης τους χρήστες της εφαρμογής να υποστηρίξουν την απεργία «επιλέγοντας άλλες επιλογές μεταφοράς κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών».

Την Παρασκευή, διοργανώθηκε δράση για την αποσύνδεση των οδηγών από την πλατφόρμα της Uber μεταξύ 8 π.μ. και 12 μ.μ. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για τη θέσπιση ενός μηχανισμού που αυξάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων και την προμήθεια της Uber για τις διαδρομές. Οι οδηγοί της επέκριναν την πλατφόρμα για την εισαγωγή του συστήματος «TripRadar», το οποίο, όπως ισχυρίστηκαν, κατανέμει διαδρομές σε πολλούς οδηγούς ταυτόχρονα.

Σε απάντησή της, η Uber δήλωσε ότι δεσμεύεται «να βελτιώνει συνεχώς την εφαρμογή της προκειμένου να παρέχει στους οδηγούς πρόσβαση σε περισσότερες διαδρομές και να παράγει περισσότερα έσοδα». Η πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών στην εφαρμογή «με βάση τα σχόλια των οδηγών». Επιπλέον, ανέφερε ότι δοκίμαζε μεταβλητές προμήθειες για αρκετές ημέρες, ενώ διαβεβαίωσε ότι συνολικά δεν αυξάνει την προμήθειά της, διατηρώντας ένα μέσο ποσοστό 25% στις Βρυξέλλες.

Οι οδηγοί της όμως καταγγέλλουν ότι η προμήθεια που παρακρατείται σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχεται στο 35%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *