Ιαπωνία: Η Uber εγκαινίασε δοκιμαστική υπηρεσία επιβατικών μεταφορών στο Τόκιο

Η ιαπωνική μονάδα της Uber Technologies Inc. δήλωσε σήμερα ότι ξεκίνησε δοκιμαστικά την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ride-hailing στο Τόκιο χρησιμοποιώντας οχήματα που χρησιμοποιούνται για διαμοιρασμό διαδρομών, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της περιοχής παροχής των υπηρεσιών.

Η αμερικανική πλατφόρμα θα συνεχίσει τη δοκιμή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τον πάροχο υπηρεσιών ενοικιαζόμενων Park24 Co. και την εταιρεία ταξί Royal Limousine.

Δεδομένου ότι το Τόκιο έχει τη χαμηλότερη ιδιοκτησία αυτοκινήτου ανά νοικοκυριό μεταξύ των 47 νομαρχιών της Ιαπωνίας, η Park24 ενοικιάζει τα οχήματά της για 880 γιεν την ώρα ή και περισσότερο. Οι οδηγοί υπογράφουν συμβόλαια με τη Royal Limousine, καθώς σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς απαιτείται να απασχολούνται σε εταιρείες ταξί.

Η κυβέρνηση ήρε εν μέρει την απαγόρευση των υπηρεσιών ιδιωτικής μεταφοράς τον Απρίλιο, ξεκινώντας από τέσσερις περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο. Οι οδηγοί με κανονική άδεια επιτρέπεται να προσφέρουν υπηρεσίες σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες χρησιμοποιώντας τα ιδιωτικά τους οχήματα, υπό την προϋπόθεση ότι λειτουργούν υπό τη διαχείριση μιας τοπικής εταιρείας ταξί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Χοσροβσάχι, δήλωσε τον Ιούνιο ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να επιτρέψει στους οδηγούς ενοικιαζόμενων να εργάζονται ανεξάρτητα, τονίζοντας ότι αυξανόταν ο αριθμός των ενδιαφερόμενων να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο σύστημα.

Η εφαρμογή της Uber στην Ιαπωνία είναι επί του παρόντος διαθέσιμη μόνο για την προκράτηση ταξί ή ιδιωτικών οχημάτων εγγεγραμμένων οδηγών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *