Ιταλία: Φιλελεύθερη γερουσιαστής κατηγορεί τους οδηγούς ταξί για απόκρυψη εσόδων

Η Ραφαέλα Πάιτα, γερουσιαστής του κόμματος Italia Viva, του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, πρότεινε τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων που θα μπορούν να παρακολουθούν με διαφάνεια τις αποδείξεις που εκδίδουν τα ταξί στην Ιταλία, αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις εισοδήματος των οδηγών.

«Πώς μπορεί ένας οδηγός ταξί να πληρώνει 100.000 ευρώ για την άδεια και στη συνέχεια να δηλώνει εισοδήματα, κατά μέσο όρο, 16.000 ευρώ τον χρόνο; Πώς μπορεί ένα κομμάτι χαρτί να αξίζει τόσα πολλά και στη συνέχεια να προσφέρει τόσο λίγα ακαθάριστα έσοδα; Είναι ολοφάνερο ότι κάτι δεν πάει καλά, όπως καταγγέλλουμε εδώ και καιρό. Η μόνη λύση είναι ο φορομετρητής», δήλωσε η Πάιτα.

«Δεν είναι μόνο η κοινή λογική που εγείρει αμφιβολίες για τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά και ο ταξιτζής Red Sox της Μπολόνια, ο οποίος κατήγγειλε τις στρεβλώσεις του συστήματος, πληρώνοντας το τίμημα με τα αντίποινα των συναδέλφων του. Ωστόσο, το ταξίμετρο των οδηγών ταξί καταγράφει όλες τις διαδρομές και τα ποσά που εισπράττουν. Γιατί», πρόσθεσε η γερουσιαστής, «δεν γίνεται να στέλνει τα στοιχεία απευθείας στην υπηρεσία εσόδων; Σε μια εποχή που το ηλεκτρονικό χρήμα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο και όλες οι πληρωμές εντοπίζονται, θα ήταν πολύ απλό».

Η Πάιτα κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης και απευθύνθηκε προσωπικά στην πρωθυπουργό της Ιταλίας: «Κυβέρνηση Μελόνι, τι περιμένετε;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *