Ισπανία: Ταξί της Μαδρίτης συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας δίνοντας δωρεάν προφυλακτικά στους πελάτες τους

Στις 4 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, περισσότερα από 3.000 προφυλακτικά σε εντυπωσιακό κίτρινο περιτύλιγμα θα διανεμηθούν από 40 ταξί του στόλου της ισπανικής πρωτεύουσας.

Έρευνα που διεξήγαγε το 2020 η SigmaDos για την Επαγγελματική Ομοσπονδία Ταξί της Μαδρίτης (FPTM) και το κέντρο ταξί Radio Teléfono Taxi ανέφερε ότι το 80% των κατοίκων της Μαδρίτης θεωρούν τα ταξί ως την ασφαλέστερη υπηρεσία μετά το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα και με συνθήματα «Πάρτε το προφυλακτικό σας και απολαύστε τη Μαδρίτη με ταξί» το κέντρο Tele Taxi Madrid πραγματοποιεί μια δράση μέσω των περισσότερων από 40 ταξί του, έτσι ώστε οι χρήστες του να τιμήσουν αυτή την ημερομηνία ασφαλέστερα.

Μια ενέργεια που συμπίπτει επίσης με τα ανησυχητικά στοιχεία που συνέλεξε το 2023 η Control στην ετήσια έκθεσή της με τίτλο «Ισπανοί και σεξ», η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση προφυλακτικών μειώθηκε κατά 7% μεταξύ των ατόμων κάτω των 26 ετών στη Μαδρίτη.

Για τον επικεφαλής της Tele Taxi Madrid, Μάρκος Ροντρίγκες Rodriguez, «η δράση αυτή εκπληρώνει έναν διπλό στόχο: να παραμείνουμε κοντά στις ανάγκες των πελατών μας και, ως εκ τούτου, της κοινωνίας, και να προωθήσουμε τη χρήση της αντισύλληψης ως μία από τις ασφαλέστερες μεθόδους πρόληψης του κινδύνου σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και απρογραμμάτιστων κυήσεων».

Έτσι, αύριο, τα 3.000 προφυλακτικά, τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε θήκες στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων, θα είναι διαθέσιμα σε όποιον πελάτη μπει στα ταξί που συμμετέχουν στη δράση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *