Ινδία: Διήμερη απεργία των οδηγών ταξί στο Δελχί – καταγγέλλουν τους οδηγούς των πλατφορμών για εγκληματικές δραστηριότητες

Διάφορες ενώσεις ταξί που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους θα πραγματοποιήσουν απεργία στις 22 και 23 Αυγούστου, εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία των υπηρεσιών μεταφοράς που βασίζονται σε εφαρμογές, όπως η Ola και η Uber.

Παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εξέφρασαν επανειλημμένα τις ανησυχίες τους για τη λειτουργία των πλατφορμών και τον αντίκτυπο που έχει στον βιοπορισμό των οδηγών ταξί, η κεντρική και η πολιτειακή κυβέρνηση δεν κατάφεραν να επιλύσουν τα προβλήματά τους.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, απευθυνόμαστε σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες για εταιρείες όπως η Ola και η Uber, αλλά κανείς δεν μας ακούει. Οι εταιρείες αυτές παρουσιάζουν τη δική τους πλευρά και η κυβέρνηση παρουσιάζει τη δική της, αλλά οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν ως ένα παιχνίδι δωροδοκίας, στο οποίο εμπλέκεται και η κυβέρνηση. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος σε αυτό το παιχνίδι», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων IANS ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταφορών Αυτοκινήτων Ταξί του Δελχί, Κισάν Βέρμα. Ο πρόεδρος κατήγγειλε τους ιδιώτες οδηγούς της Ola και της Uber ότι εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διακίνηση αλκοόλ και ναρκωτικών – εκτός από το λαθρεμπόριο.

Ο Βέρμα δήλωσε: «Η απασχόληση των οδηγών ρίκσο και ταξί, η οποία επηρεάζεται αρνητικά, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα ιδιωτικά ταξί Ola και Uber εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο και υπάρχει επίσης εμπόριο αλκοόλ και ναρκωτικών. Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα, κατεβαίνουμε σε απεργία. Η οργάνωση αποφάσισε ότι στις 22 και 23 Αυγούστου θα ανασταλούν όλες οι υπηρεσίες ρίκσο και ταξί στο Δελχί».

Προτείνοντας την απαγόρευση των υπηρεσιών ταξί που βασίζονται σε εφαρμογές και την ανάγκη για μια εφαρμογή που θα υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της Ένωσης ενημέρωσε ότι οι πλατφόρμες υπηρεσιών μεταφοράς χρεώνουν 45% προμήθεια για τις διαδρομές τους και τόνισε: «Οι οδηγοί τους δεν παίρνουν τίποτα. Οι δρόμοι κατακλύζονται από ηλεκτρικά ταξί και ποδήλατα με ιδιωτικές πινακίδες κυκλοφορίας».

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, τα ταξί κάαλι πίιλι, οι στόλοι των ραδιοταξί και τα ταξί με τουριστικές άδειες για όλη την Ινδία, θα είναι εκτός λειτουργίας στην ινδική πρωτεύουσα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *