Αυστρία: Οι χρήστες ταξί στη Βιέννη αξιολογούν την υπηρεσία μέσω κωδικού QR

Από τις αρχές Ιουλίου, οι επιβάτες ταξί στη Βιέννη έχουν τη δυνατότητα να δίνουν σχόλια μετά από κάθε διαδρομή, γεγονός που αποτελεί σημαντική καινοτομία για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Der Standard, οι επιβάτες συμβάλλουν ενεργά στη συνεχή βελτίωση της υπηρεσίας μέσω της λειτουργίας αξιολόγησης κι αυτό είναι πολύτιμο για τις εταιρείες ταξί, καθώς τις βοηθά να εντοπίζουν και να διορθώνουν συγκεκριμένες δυσλειτουργίες.

Ο κωδικός QR που μπορούν να σαρώσουν οι επιβάτες για να αξιολογήσουν τη διαδρομή τους είναι σχεδιασμένος ξεχωριστά για καθένα από τα περίπου 7.000 ταξί της Βιέννης. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν λεπτομέρειες όπως το όνομα της εταιρείας ταξί, το μοντέλο του οχήματος και την πινακίδα κυκλοφορίας, αλλά μόνο για οχήματα με τις βιεννέζικες πινακίδες. Επιπλέον, οι πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες, για παράδειγμα μέσω μιας κάρτας πληροφοριών με κωδικό QR. Τα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνουν την αυτόματη έκδοση τιμολογίου από τον οδηγό, τη δυνατότητα πληρωμής με κάρτα, την υποχρέωση μεταφοράς υπό ορισμένες προϋποθέσεις, καθώς και την προβολή του πιστοποιητικού μεταφοράς επιβατών από τον οδηγό στο ταμπλό του ταξί και τα δικαιώματα των επιβατών μέσω κάρτας πληροφοριών.

Με τη σάρωση του κωδικού, οι επιβάτες μπορούν να δώσουν μια βαθμολογία από ένα έως πέντε αστέρια για τη διαδρομή, τον οδηγό ή το όχημα. Όταν δίνουν βαθμολογία ενός ή δύο μόνο αστέρια, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν γιατί δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Σε αυτό το επίπεδο η αξιολόγηση παραμένει ανώνυμη. Ωστόσο, εάν υποβληθεί καταγγελία στο τμήμα του κλάδου επιβατικών μεταφορών στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Βιέννης, πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του καταγγέλλοντος και μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών για την τεκμηρίωση της καταγγελίας.

Η εισαγωγή αυτής της λειτουργίας στα βιεννέζικα ταξί αποσκοπεί στην αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών και της ικανοποίησης των πελατών. Οι εταιρείες ταξί μπορούν έτσι να παρακολουθούν καλύτερα την απόδοση των οδηγών τους και να διασφαλίζουν την τήρηση υψηλών προδιαγραφών. Ένας υψηλός μέσος όρος θετικών κριτικών μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ για την προσέλκυση περισσότερων πελατών.

Εάν όλα τα ταξί που λειτουργούν με πινακίδες άλλων περιοχών στην αυστριακή πρωτεύουσα είχαν ενσωματώσει αυτή τη λειτουργία αξιολόγησης, αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο διαφανούς, ασφαλέστερης και ποιοτικότερης εμπειρίας ταξί στη Βιέννη. Όπου λειτουργούν τέτοια συστήματα αξιολόγησης, η ικανοποίηση των επιβατών θα αυξηθεί βιώσιμα μακροπρόθεσμα και η ποιότητα των υπηρεσιών ταξί θα βελτιώνεται συνεχώς, γεγονός που τελικά ωφελεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *