Αμβούργο: Oι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών ταξί αυξάνονται σταθερά

Στο Αμβούργο οι υποδομές φόρτισης ηλεκτικών ταξί αναπτύσσονται σταθερά και είναι στρατηγικά τοποθετημένες σε όλη την επικράτεια της πόλης, με έμφαση κυρίως στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Πρόσφατα άνοιξαν δύο ακόμη..

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2021 και σήμερα ο αριθμός τους ανέρχεται σε 12.

Όλοι οι θέσεις φόρτισης είναι εξοπλισμένες με φορτιστές HPC τελευταίας γενιάς και μπορούν να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό ταξί μέσα σε λίγα λεπτά με έως και 150 kWh ηλεκτρικής ενέργειας – αρκετή για τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα.

Στους σταθμούς ταχείας φόρτισης ταξί της εταιρείας Hamburger Energiewerke, ειδικότερα, ο ανεφοδιασμός σε ηλεκτρική ενέργεια γίνεται μέσω του τιμολογίου Horizont Mobil, προς 49,90 σεντς/kWh. Φυσικά, γίνονται δεκτές και οι κάρτες φόρτισης άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Αρχή Μεταφορών του Αμβούργου ενημέρωσε όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών ταξί ότι για να επιτρέπεται η χρήση των σταθμών φόρτισης είναι υποχρεωτική και η διαδικασία φόρτισης. Το τι θα συμβεί στη συνέχεια με την επέκταση των σταθμών αυτών θα κριθεί από το ποσοστό αποδοχής τους από τον κλάδο. Εάν αυτά τα σημεία φόρτισης καταγράψουν μεγάλη επισκεψιμότητα, το ενδιαφέρον των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για περαιτέρω επέκταση είναι βέβαιο ότι θα ενταθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *