Σεβίλλη: Ο δήμος προωθεί σχέδιο για τη βιωσιμότητα των ταξί και τον έλεγχο των ενοικιαζόμενων

Το δημοτικό συμβούλιο της Σεβίλλης επεξεργάζεται ένα σχέδιο βιωσιμότητας για την κινητικότητα των ταξί της πόλης. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και ένα κονδύλι ύψους 400.000 ευρώ για την προσαρμογή των οχημάτων στα άτομα με μειωμένη κινητικότητα καθώς και λεπτομερή ανάλυση του τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Κινητικότητας του δήμου, «μετά τις τελευταίες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Ινστιτούτου Ταξί και των κύριων αντιπροσωπευτικών ενώσεων των οδηγών, διαθέτουμε ήδη μια σειρά μέτρων, με στόχο τη βελτίωση, την αναζωογόνηση της υπηρεσίας και την αύξηση της κερδοφορίας της τα επόμενα χρόνια».

Επιπλέον, ο δήμος σχεδιάζει «την ανάθεση μιας εμπεριστατωμένης μελέτης για τον τομέα των ταξί στη Σεβίλλη και τη μελλοντική του προβολή. Η μελέτη αυτή, η οποία θα περιλαμβάνει τη λεπτομερή ανάλυση της τρέχουσας ζήτησης για την υπηρεσία και την εξέλιξή της, θα έχει ως μία από τις κύριες παραμέτρους της την κατάλληλη χωροθέτηση του στόλου σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης. Η μελέτη θα χρησιμεύσει ως βάση για την εκτέλεση ενός σχεδίου σκοπιμότητας, για να εγγυηθούμε τη ρύθμιση και την κατάλληλη διαχείριση του τομέα, με μοναδικό σκοπό την εξισορρόπηση των αναγκών των χρηστών και των κατόχων αδειών».

Για το ζήτημα της μεταβίβασης των αδειών ταξί, ο δήμος τονίζει ότι «είναι απαραίτητο να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες, οι οποίες σήμερα καθορίζονται από τον κανονισμό ταξί, γι’ αυτό, και πάντα σε συναίνεση με τις ενώσεις των οδηγών, θα πρέπει να προβλεφθεί η δυνατότητα να διατηρείται μόνιμα ανοικτός ο κατάλογος μεταβίβασης αδειών, γεγονός που θα επιτρέψει την επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών».

Όσον αφορά τις οικονομικές ενισχύσεις, ο νέος προϋπολογισμός για το 2024, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί σύντομα, περιλαμβάνει ένα κονδύλι ύψους 400.000 ευρώ για την επιδότηση των προσαρμοσμένων οχημάτων. «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε αυτά τα οχήματα στο 7% του συνολικού στόλου, δηλαδή δύο μονάδες πάνω από το θεσπισμένο νόμιμο ελάχιστο όριο», επισήμανε ο εντεταλμένος για θέματα κινητικότητας δημοτικός σύμβουλος, Χοσέ Λούγκο.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο της Σεβίλλης υπέγραψε  συμφωνία συνεργασίας με την κυβέρνηση της Ανδαλουσίας για τον έλεγχο των ιδιωτικών οχημάτων μίσθωσης με οδηγό. Η συμφωνία προβλέπει την έναρξη εκπαίδευσης των υπαλλήλων της τοπικής αστυνομίας για τους ελέγχους αυτών των οχημάτων. «Με τον τρόπο αυτό», είπε ο δημοτικός σύμβουλος, «ικανοποιείται ένα από τα πάγια αιτήματα του κλάδου των ταξί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *