Κωνσταντινούπολη: O δήμος εγκαθιστά «κουμπί πανικού» στα ταξί της πόλης

O δήμος της Κωνσταντινούπολης προσφέρει στους οδηγούς ταξί της πόλης ένα νέο εργαλείο ασφάλειας, που δοκιμάστηκε πιλοτικά από τις αρχές Ιουνίου. Πρόκειται για το «κουμπί πανικού», που στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας των οδηγών ταξί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικούς κινδύνους κατά την εργασία τους.

Ενώσεις ταξί και μη κυβερνητικές οργανώσεις πίεζαν, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων ασφαλείας, αλλά η ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών στα σχετικά αιτήματα συχνά καθυστερεί.

Η ανάγκη εξοπλισμού των οχημάτων με αυτό το σύστημα ειδοποίησης προέκυψε από την αύξηση των περιστατικών κλοπών, εκβιασμών, τραυματισμών και θανάτων που αφορούν οδηγούς ταξί.

Το κουμπί πανικού, μόλις πατηθεί, ειδοποιεί αμέσως την αστυνομία και τον δήμο. Επιπλέον, το σύστημα θα διαθέτει κάμερα με δυνατότητα άμεσης μεταφοράς εικόνας για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η διαδικασία απόκτησης του συστήματος είναι απλή: οι οδηγοί ταξί κλείνουν ραντεβού στις εγκαταστάσεις του δήμου, όπου εγκαθίστανται το κουμπί πανικού και η φωτεινή πινακίδα οροφής που προειδοποιεί ότι ο οδηγός βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι οδηγοί ταξί της πόλης δηλώνουν ικανοποιημένοι με την πρωτοβουλία, αλλά προτείνουν επίσης την τοποθέτηση γυάλινων πάνελ που θα απομονώνουν τον οδηγό από τον πελάτη ως πρόσθετο μέτρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *