Λουξεμβούργο: Η Uber εγκαινιάζει υπηρεσίες μεταφοράς σε συνεργασία με τη WEBTAXI

Η Uber προσφέρει υπηρεσίες επιβατικής μεταφοράς, συνεργαζόμενη με την εταιρεία ταξί WEBTAXI προκειμένου να καταστήσει την εφαρμογή της διαθέσιμη στο Λουξεμβούργο. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη διαδρομή στη χώρα, μεταφέροντας την υπουργό Κινητικότητας, Γιούρικο Μπάκες. Παρόντες ήταν επίσης ο διευθυντής της Uber Belgium Λοράν Σλιτς, ο διευθύνων σύμβουλος της WEBTAXI Εμίλ Βέμπερ και ο διευθυντής της εταιρείας ταξί Μισέλ Κραβέιρο.

Σε δήλωσή του ο Σλιτς ανέφερε ότι η είσοδος της Uber στο Λουξεμβούργο έγινε «επειδή είδαμε ότι πέρυσι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι άνοιξαν την εφαρμογή Uber και αμέσως την έκλεισαν ξανά επειδή είδαν ότι δεν υπήρχαν ταξί Uber στο Μεγάλο Δουκάτο».

Ο Βέμπερ δήλωσε πεπεισμένος για τις δυνατότητες της συνεργασίας: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 150 αυτοκίνητα από τα κεντρικά μας γραφεία που οδηγούν πλέον για την Uber. Πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο μέλλον».

H Uber θα δέχεται μόνο επαγγελματίες οδηγούς ταξί που διαθέτουν την κατάλληλη άδεια.

H δυναμική τιμολόγηση θα εφαρμοστεί και στο Λουξεμβούργο.  Εάν η ζήτηση είναι υψηλότερη, η τιμή αυξάνεται αυτόματα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε τριπλασιασμό των τιμών σε περιόδους αιχμής. Λόγω των κανονισμών και των υψηλών μισθών στο Λουξεμβούργο, πιθανότατα δεν θα υπάρχει τεράστια διαφορά τιμής μεταξύ ενός παραδοσιακού ταξί και ενός Uber, διευκρίνισε ο Σλιτς, τονίζοντας ότι η διαδρομή από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο αεροδρόμιο κοστίζει περίπου 30 ευρώ: «Είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στη χώρα αυτή», υποστήριξε.

Ως ειδική προσφορά, έως το τέλος του μήνα η Uber προσφέρει στους επιβάτες τρία κουπόνια των 25 ευρώ το καθένα, τα οποία αφαιρούνται αυτόματα από την τιμή της διαδρομής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *