Λονδίνο: Οι οδηγοί ταξί ζητούν μείωση του ΦΠΑ στους δημόσιους φορτιστές

Οι οδηγοί μαύρων ταξί του Λονδίνου ζητούν επιτακτικά μεγαλύτερη κυβερνητική στήριξη για να επιταχυνθεί η μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στους δημόσιους φορτιστές στο 5% -ίδιος συντελεστής με τους οικιακούς- και αύξηση της πρόσβασης σε ταχυφορτιστές.

Σήμερα, περίπου το 60% των σχεδόν 15.000 μαύρων ταξί του Λονδίνου είναι ηλεκτρικά ή μηδενικών εκπομπών ρύπων. Ωστόσο, οι οδηγοί και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί (LTDA), υποστηρίζουν ότι ο μειωμένος ΦΠΑ και οι καλύτερες υποδομές θα μπορούσαν να επιταχύνουν σημαντικά τη μετάβαση σε έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο.

Σε μια προσπάθεια να καταδείξει τις εκτιμώμενες βελτιώσεις, η LTDA συνεργάστηκε με την InstaVolt, ένα από τα κορυφαία δίκτυα ταχείας φόρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η InstaVolt εγκαινίασε πρόσφατα τον μεγαλύτερο κόμβο υπερταχείας φόρτισης στο Μπρέντφορντ. Αν και ο κόμβος προορίζεται για όλους τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους οδηγούς ταξί, λόγω της στρατηγικής του θέσης κοντά σε σημαντικές συγκοινωνιακές συνδέσεις όπως ο αυτοκινητόδρομος M4 και το αεροδρόμιο Χίθροου.

Η InstaVolt μείωσε επίσης προσωρινά το κόστος φόρτισης κατά 15% στους σταθμούς της σε όλο το Λονδίνο. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ευθυγράμμιση με το αίτημα των οδηγών μαύρων ταξί για μείωση του ΦΠΑ στους δημόσιους φορτιστές.

Η εκστρατεία για την πλήρη ηλεκτροκίνηση ολόκληρου του στόλου ταξί ευθυγραμμίζεται με τους ευρύτερους περιβαλλοντικούς στόχους της Αρχής Μεταφορών του Λονδίνου, στους οποίους περιλαμβάνεται η μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030. Από το 2018, τα νέα ταξί της πρωτεύουσας απαιτείται να είναι μηδενικών εκπομπών, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι απαιτούνται πιο επιθετικά μέτρα για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ο Σάιμον Σμιθ, εμπορικός διευθυντής της InstaVolt, δήλωσε σχετικά: «Τα μαύρα ταξί αποτελούν μέρος του ιστού της πρωτεύουσας και είμαστε ενθουσιασμένοι που τα υποστηρίζουμε με το επεκτεινόμενο δίκτυό μας σε όλο το Λονδίνο και τον νέο υπερκόμβο στο Μπρέντφορντ. Οι ταξιτζήδες είναι πολυάσχολοι άνθρωποι, για τους οποίους κυριολεκτικά ο χρόνος είναι χρήμα, και χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε αξιόπιστες λύσεις φόρτισης ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στον δρόμο το συντομότερο δυνατό. Σε όλο το δίκτυό μας, μπορούν να επωφεληθούν από την κορυφαία αξιοπιστία μας, καθώς και να έχουν πρόσβαση σε ένα πλήθος ανέσεων. Ενώ τα ταξί τους φορτίζουν, μπορούν να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους, να απολαύσουν ένα φλιτζάνι τσάι και να επιστρέψουν στον δρόμο μέσα σε λίγα λεπτά. Είμαστε επίσης ευτυχείς που υποστηρίζουμε τους οδηγούς των μαύρων ταξί στον αγώνα τους για χαμηλότερες τιμές για τη δημόσια φόρτιση στον δρόμο, μειώνοντας από μόνοι μας το 15% του κόστους φόρτισης, αντίστοιχο του ΦΠΑ για την οικιακή φόρτιση».

Ο Στιβ ΜακΝαμάρα, γενικός γραμματέας της LTDA, δήλωσε: «Οι υπερσταθμοί ταχείας φόρτισης είναι το κλειδί για την επέκταση του δικτύου φόρτισης στο Λονδίνο και τη διασφάλιση ότι οι οδηγοί μπορούν πάντα να βρίσκουν ένα μέρος για να φορτίζουν το ταξί τους και να επωφελούνται από τις ανέσεις όσο περιμένουν. Πολύ περισσότερα από τα μισά μαύρα ταξί του Λονδίνου είναι πλέον ηλεκτρικά, αλλά η έλλειψη δημόσιων σημείων ταχείας φόρτισης και το αυξανόμενο κόστος παραμένουν εμπόδια στην ευρύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών ταξί. Η μείωση του ΦΠΑ στη δημόσια φόρτιση, σε ευθυγράμμιση με τους οικιακούς φορτιστές, θα βοηθούσε στην εξίσωση των όρων ανταγωνισμού για τους οδηγούς που δεν μπορούν να φορτίσουν στο σπίτι τους, καθώς και στην υποστήριξη των οδηγών που αντιμετωπίζουν αυξανόμενο λειτουργικό κόστος. Εκτιμούμε πάρα πολύ τη χειρονομία της InstaVolt να καταργήσει η ίδια το ισοδύναμο του ΦΠΑ για να καταδείξει τον θετικό αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια μείωση». 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *