HΠΑ: Γυναίκα οδηγός της Lyft που δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας της μηνύει την πλατφόρμα

Μια γυναίκα από την περιοχή του Χιούστον, στο Τέξας, η οποία δέχθηκε σεξουαλική επίθεση υπό την απειλή όπλου ενώ εργαζόταν ως οδηγός της Lyft, κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας.

Οι δικηγόροι της Blizzard Greenberg εκπροσωπούν το θύμα στην αγωγή που κατατέθηκε κατά της Lyft και του επιτιθέμενου, Κένεθ Κέλεϊ, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, αποδείχθηκε αργότερα ότι είχε επιτεθεί και ληστέψει περισσότερους από δώδεκα οδηγούς πλατφορμών.

«Η πελάτισσά μου θα έχανε τη ζωή της για μια διαδρομή αξίας 3,94 δολαρίων», δήλωσε η δικηγόρος Άννα Γκρίνμπεργκ. «Οι πολιτικές ασφαλείας της Lyft είναι ανεπαρκείς τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους οδηγούς. Αυτό το τραγικό περιστατικό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η εταιρεία έθετε ως προτεραιότητα την ασφάλεια των οδηγών».

Η J.W. εργαζόταν με μερική απασχόληση ως οδηγός της Lyft τον Ιούνιο του 2023 για επιπλέον εισόδημα, όταν αρνήθηκε ένα αίτημα για μεταφορά επειδή ήθελε να τελειώσει τη βάρδιά της και να επιστρέψει στο σπίτι της. Μέσω της εφαρμογής της Lyft, η εταιρεία της έλαβε μια προειδοποίηση ότι η άρνηση διαδρομών μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της δυνατότητας να οδηγεί για την εταιρεία. Έλαβε ένα δεύτερο αίτημα από τον ίδιο επιβάτη και το αποδέχτηκε.

Την ώρα που πλησίαζε στον τόπο αποβίβασης εκείνος έβγαλε όπλο, το έβαλε στο κεφάλι της και τη διέταξε να συνεχίσει να οδηγεί. Την ανάγκασε να σταματήσει σε ένα αδιέξοδο και της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η οδηγός κατάφερε να διαφύγει και να καλέσει την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον δράστη.

Aποκαλύφθηκε ότι το πρώτο θύμα του Κέλεϊ στη Lyft δέχθηκε επίθεση και έπεσε θύμα ληστείας τον Απρίλιο του 2023. Ο οδηγός κατήγγειλε τα εγκλήματα στην εταιρεία, η οποία δεν ενημέρωσε εγκαίρως την αστυνομία και επέτρεψε στον δράστη να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Αυτή η αμέλεια οδήγησε σε εγκληματικές ενέργειες κατά άλλων οδηγών πλατφορμών και στην επίθεση στην J.W.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *