Κολομβία: Απεργία των οδηγών ταξί, μετά την άκαρπη συνάντηση με την υπουργό Μεταφορών

Οι μεγαλύτερες ενώσεις οδηγών ταξί στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία της πόλης, αποκλείοντας κεντρικές λεωφόρους. Οι ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν για συγκεκριμένες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών και ζήτησαν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα κατά των ψηφιακών εφαρμογών, των παράνομων υπηρεσιών και της τιμής της βενζίνης.

\"\"

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά την αποτυχημένη συνάντηση εκπροσώπων των ενώσεων ταξί με τη υπουργό Μεταφορών της Μπογκοτά, Ντεγιανίρα Άβιλα. Υπήρχε η ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα επιτυγχάνονταν συμφωνίες που θα οδηγούσαν στην άρση των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα. «Θα γίνουν οι σχετικές ενέργειες για να εξασφαλιστεί η κινητικότητα στην Μπογκοτά», δήλωσε η Άβιλα στο τέλος της συνάντησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Tiempo, ωστόσο, δεν επετεύχθη συμφωνία.

\"\"
\"\"

Ο Χοσέ Νταβίντ Ριβέρος, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου παρουσιάστηκαν τα αιτήματα των οδηγών ταξί σχετικά με τα πρόστιμα, τα κόμιστρα και τις εφαρμογές. Από εδώ και στο εξής, οι ομάδες εργασίας θα είναι ανοιχτές για να αναλάβουν δράση ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω κινητοποιήσεις στο μέλλον. «Ολοκληρώσαμε τη συνάντηση. Ακούσαμε τα αιτήματα των οδηγών ταξί για ζητήματα όπως τα πρόστιμα, οι αιτήσεις και οι τιμές- οι ομάδες εργασίας για τα θέματα αυτά διατηρούνται. Παραμένουμε ανοιχτοί στο διάλογο και επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μπλοκαριστεί η πόλη ξανά», δήλωσε ο Ριβέρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...