Μαδρίτη: Κερνούσαν ζελεδάκια τους ταξιτζήδες και μετά τους λήστευαν. Συνελήφθησαν δύο τοξικομανείς

Η αστυνομική επιχείρηση ονομάστηκε Gominola: τα ζελεδάκια αυτά ήταν το δόλωμα που χρησιμοποιούσε ένα ζευγάρι εγκληματιών για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τουλάχιστον πέντε οδηγών ταξί, τους οποίους λήστεψαν εν κινήσει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Συνελήφθησαν και πλέον βρίσκονται στη φυλακή.
Πρόκειται για ζευγάρι τοξικομανών με βαρύ ποινικό μητρώο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Η διαδρομή ήταν πάντα η ίδια. Έπαιρναν ένα ταξί από το κέντρο της Μαδρίτης και ζητούσαν να τους μεταφέρουν στην περιοχή Μοραταλάζ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής η γυναίκα, 24 ετών και Ισπανίδα όπως και ο σύντροφός της, πρόσφερε ζελεδάκια στον οδηγό για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Λίγο πριν την άφιξη στον προορισμό τους ο άνδρας έβγαζε μαχαίρι ή ψαλίδι και το έβαζε στον λαιμό του οδηγού, αναγκάζοντάς τον να του δώσει τις εισπράξεις. Η σύντροφός του αφαιρούσε τα υπόλοιπα: κοσμήματα, πορτοφόλια, τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για να κάνει αγορές.
Σε ένα διήμερο διέπραξαν πέντε ληστείες και το γεγονός ότι οι καταγγελίες των οδηγών ταξί κατατέθηκαν σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα δυσκόλεψε κάπως την έρευνα.
Στις 16 Αυγούστου οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 30χρονο ληστή την ώρα που λήστευε έναν ακόμη οδηγό ταξί, μόνος του αυτή τη φορά. Η συνεργός του συνελήφθη πέντε ημέρες αργότερα, επίσης στη Μαδρίτη, μετά από επιχείρηση παρακολούθησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...