Βρετανία: Aλλάζουν εμφάνιση τα ταξί του Νιούκαστλ με στόχο την ασφάλεια των επιβατών

Το σχέδιο για την αλλαγή της εμφάνισης των μαύρων ταξί του Νιούκαστλ, προκειμένου τα οχήματα να είναι άμεσα αναγνωρίσιμα από το κοινό, εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Έτσι, τα 600 αδειοδοτημένα ταξί στο Νιούκαστλ πλέον θα είναι μαύρα με άσπρο καπό. Θα πρέπει επίσης να φέρουν το κόκκινο οικόσημο της πόλης στις μπροστινές πόρτες και στην οροφή τους να υπάρχει πινακίδα ταξί, λευκή μπροστά και κόκκινη πίσω.
Όσον αφορά τα ιδιωτικά οχήματα ενοικίασης, θα φέρουν πράσινη πινακίδα και τα στοιχεία του φορέα εκμετάλλευσης στις πίσω πόρτες των επιβατών.
Τα νέα μέτρα, αποτελούν μέρος της νέας πολιτικής του δημοτικού συμβουλίου για την αδειοδότηση των ταξί και των οχημάτων ιδιωτικής μίσθωσης.
Η δημοτική σύμβουλος Πόλα Μέινς δήλωσε: «Τα ταξί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κίνηση της πόλης μας και πολλοί άνθρωποι στις κοινότητές μας βασίζονται σε αυτά. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να διαθέτουμε έναν διακριτό στόλο οχημάτων ταξί και ιδιωτικών μισθώσεων, που το κοινό θα μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει. Η διακριτή εμφάνιση θα διασφαλίζει ότι ο οδηγός, το όχημα και οι χειριστές πληρούν τα πολύ υψηλά πρότυπα αδειοδότησης και ότι θα μεταφερθούν με ασφάλεια στον προορισμό τους. Υποστηρίζει επίσης το έργο που επιτελούμε για να σταματήσουμε τους μη αδειοδοτημένους οδηγούς που ασκούν παράνομα το επάγγελμα και επιβουλεύονται ευάλωτους πολίτες. Η ασφάλεια όλων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και δεσμευόμαστε ότι το Νιούκαστλ θα συνεχίσει να είναι ένα ελκυστικό και ζωντανό μέρος για επίσκεψη, εργασία και διαβίωση».
Το δημοτικό συμβούλιο παρέχει επιχορήγηση 100 λιρών στους οδηγούς ταξί της πόλης προκειμένου να μπορέσουν να τοποθετήσουν το λευκό βινίλιο που απαιτεί η αλλαγή της εμφάνισης στα καπό των οχημάτων τους.
Επιλέξιμοι για την επιχορήγηση είναι οι ιδιοκτήτες ταξί τα οχήματα των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί έως και τις 19 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Η νέα πολιτική περιλαμβάνει επίσης την απαίτηση κάθε νέο όχημα να συμμορφώνεται με τα περιβαλλοντικά πρότυπα της ζώνης μειωμένων ρύπων της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...