Ιταλία: Για 48ωρη απεργία πριν από τις ευρωεκλογές κάνουν λόγο οι ενώσεις ταξί

Οι εικόνες από τις διαμαρτυρίες των οδηγών ταξί στο κέντρο της Ρώμης είναι ακόμα ζωντανές. Χορωδίες, πορείες, πανό και αναμμένα καπνογόνα στην πλατεία Σαν Σιλβέστρο, στη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης. Σκηνές που θα μπορούσαν να επαναληφθούν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας πολύ σύντομα. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου στο Υπουργείο Μεταφορών.

Είναι πολύ πιθανό, εν ολίγοις, να προκηρυχθεί νέα εθνική απεργία, αυτή τη φορά 48ωρης διάρκειας. Δύο ημέρες χωρίς ταξί και, κυρίως, με διαδηλώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες σε διάφορες ιταλικές πόλεις: η Ρώμη, όπως πάντα, θα είναι η καρδιά της διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RomaToday, τα συνδικάτα είναι έτοιμα να καλέσουν σε κινητοποιήσεις πριν από τις ευρωεκλογές, πιθανότατα στις 6 και 7 Ιουνίου.

Όλα θα εξαρτηθούν από τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο υπουργείο Μεταφορών. Οι ενώσεις του κλάδου ζητούν διαβεβαιώσεις σχετικά με τα εφαρμοστικά διατάγματα νόμου περί μεταφορών. Ένα έγγραφο που υποτίθεται ότι θα προβλέπει νέους κανόνες για τις μη τακτικές δημόσιες μεταφορές. Κι αν μέχρι πριν από λίγους μήνες οι νέες αυτές διατάξεις έμοιαζαν να «αδικούν» τα ενοικιαζόμενα οχήματα, τώρα, όπως εξηγούν τα συνδικάτα, τα σχέδια της κυβέρνησης έχουν αλλάξει. Ειδικότερα, εκφράζονται φόβοι για ένα πλήρες άνοιγμα της αγοράς στις πλατφόρμες διαμεσολάβησης, ιδίως στην Uber. «Ελπίζουμε να δούμε τα προσχέδια και ότι θα υπάρξουν θετικά μηνύματα. Διαφορετικά, δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος από μια νέα κινητοποίηση», δήλωσε στη RomaToday ο Νίκολα Ντι Τζάκομπε, της Unica Taxi CGIL.

Ο κίνδυνος, λοιπόν, νέων κινητοποιήσεων που θα παραλύσουν τη Ρώμη, είναι υπαρκτός. Κι αυτό που συνέβη την Τρίτη 21 Μαΐου μοιάζει σαν το «πρώτο πιάτο» σε σύγκριση με αυτό που θα συμβεί το καλοκαίρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *