Ρουμανία: Οι ταξιτζήδες στο Ιάσιο ζητούν την παραίτηση δημοτικού συμβούλου που προμοτάρει τις Uber και Bolt

Η αντιπαράθεση μεταξύ των οδηγών ταξί στη Ρουμανία και των εταιρειών μεταφορών που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, όπως η Uber, η Bolt και η Clever, εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Η Ομοσπονδία Αδειοδοτημένων Μεταφορέων της Ρουμανίας (COTAR) πραγματοποίησε μελέτη που καταδεικνύυει τη φοροδιαφυγή που διαπράττουν οι εταιρείες μεταφορών Uber και Bolt, κατάσταση που είναι γνωστή στα όργανα ελέγχου και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Απέναντί της βρίσκει τον πρώην αντιδήμαρχο του Ιασίου και μέλος της Επιτροπής Κινητικότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, Ράντου Μπότεζ, ο οποίος τοποθετείται ξεδιάντροπα κατά της δημόσιας υπηρεσίας ταξί. «Ναι, είμαι κι εγώ πελάτης στο Ιάσιο, αλλά και σε άλλες χώρες, χρησιμοποιώ την Uber ή την Bolt. Χάρη στη διαφάνεια και τη διαθεσιμότητα», δήλωσε. Κατά την άποψή του, τα «πλεονεκτήματα της εναλλακτικής υπηρεσίας μεταφορών» είναι αδιαμφισβήτητα.

Ο Μπότεζ αμφισβητεί και τις αποκλειστικές λωρίδες ταξί όσον αφορά τη χρησιμότητά τους για την κινητικότητα: «Όσον αφορά τον νόμο για τα ταξί που προβλέπει την πρόσβασή τους σε ειδικές λωρίδες για τις δημόσιες συγκοινωνίες, με στόχο να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας, αυτό δεν αποτελεί πάντα πλεονέκτημα, ειδικά σε πολυσύχναστες πόλεις όπου δεν υπάρχει καλά αναπτυγμένη υποδομή, καθώς προκαλούν χάος», τόνισε. Ο πρώην αντιδήμαρχος, βέβαια, δεν κάνει καμία αναφορά στους οδηγούς της Uber και της Bolt, οι οποίοι εισβάλλουν μονίμως σε αυτές τις λωρίδες, προκαλώντας αυτό που αποκαλεί «χάος».

Η αντίδραση των οδηγών ταξί στο Ιάσιο ήταν άμεση: ζητούν από τον Μπότεζ να εξαφανιστεί από τους δημόσιους θεσμούς και να αφήσει τους νομοθέτες να εργαστούν για το καλό της κοινότητας και να σταματήσουν να ξεπλένουν παρανομίες, αθέμιτο ανταγωνισμό και φοροδιαφυγή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *