Βουλγαρία: Η Uber κλείνει το γραφείο της στη Βουλγαρία και εγκαταλείπει εντελώς τη χώρα

Η αμερικανική πλατφόρμα κινητικότητας Uber εγκαταλείπει τη Βουλγαρία – ξανά κι απ’ ό,τι φαίνεται για πάντα. Εννέα χρόνια μετά την αναστολή της δραστηριότητάς της στη χώρα, το ερχόμενο φθινόπωρο θα κλείσει τις πόρτες του και το γραφείο του προσωπικού της.

Η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εγκαταστάθηκε η Uber εκτός Σαν Φρανσίσκο. Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι το γραφείο θα διακόψει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο.

Η είδηση του επικείμενου κλεισίματος έρχεται μετά από μήνες παγώματος των προσλήψεων σε θέσεις ηλεκτρονικών. Τον Φεβρουάριο υπήρχαν 84 εργαζόμενοι στη βουλγαρική εταιρεία, αριθμός που μειώθηκε σε σχέση με τα μέσα του περασμένου έτους, αλλά παραμένει μεγαλύτερος κατά 20-30 άτομα από ό,τι το 2019, πριν από την κρίση της πανδημίας.

Το γραφείο λειτουργεί από το 2014. Ένας από τους τελευταίους διευθυντές του, ο Ιβάν Ατανάσοφ, παραιτήθηκε από την εταιρεία νωρίτερα φέτος για να γίνει διευθυντής του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας λογισμικού Redis στη Σόφια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *