Φινλανδία: Μικρές παρατυπίες για τους οδηγούς ταξί του Ελσίνκι, έντονο όμως το πρόβλημα της παραοικονομίας

Η αστυνομία του Ελσίνκι πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε ταξί την περασμένη Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ελέγχθηκαν συνολικά 79 οχήματα. Διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε 30 από αυτά, ενώ σε 41 οδηγούς επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από μεικτά κλιμάκια της αστυνομίας του Ελσίνκι, της Φινλανδικής Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών, της Φορολογικής Διοίκησης και της Περιφερειακής Κρατικής Διοικητικής Υπηρεσίας της Νότιας Φινλανδίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνηθέστερες ελλείψεις αφορούσαν καταχωρίσεις στο ημερολόγιο ή την απουσία έγκυρου ημερολογίου, καθώς και ελλείψεις στην αναγραφή των προσωπικών στοιχείων ταυτότητας ή των πληροφοριών για τα τιμολόγια ταξί.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων ήταν ίδια με εκείνα μιας παρόμοιας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Το θετικό είναι ότι δεν εντοπίστηκαν σοβαρές παρατυπίες. Τα οχήματα ήταν όλα σε καλή κατάσταση, με την κατάλληλη σήμανση και τις απαιτούμενες άδειες κυκλοφορίας, ενώ όλοι οι οδηγοί είχαν έγκυρες άδειες οδήγησης.

Φορολογικοί υπάλληλοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι τα φαινόμενα παραοικονομίας εξακολουθούν να υφίστανται στον κλάδο. «Παρατηρείται ανικανότητα και αδιαφορία όσον αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις και την εκπλήρωσή τους. Οι ελλιπείς πωλήσεις και η αδήλωτη εργασία είναι τα πιο συνηθισμένα σημάδια της παραοικονομίας στον κλάδο», δήλωσε η Τάργια Βάλσι, αναπληρώτρια διευθύντρια της Φορολογικής Διοίκησης. Η ίδια προέτρεψε τους πελάτες ταξί να προσέχουν τις αποδείξεις και τις πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτές. «Η μη έκδοση απόδειξης, ακόμη κι όταν ζητείται, είναι συνήθως ένα χαρακτηριστικό σημάδι της παραοικονομίας», τόνισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *