Εδιμβούργο: Το 2023 κλείνει με 753 καταγγελίες για τα ενοικιαζόμενα οχήματα

Το δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου έλαβε φέτος 753 καταγγελίες για τα οχήματα μίσθωσης με οδηγό, αυξημένες σε ποσοστό άνω του 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι καταγγελίες για τα ταξί ανήλθαν σε 308.

Το συμβούλιο δήλωσε ότι ο αριθμός των καταγγελιών «αντικατοπτρίζει το μέγεθος του στόλου» στο Εδιμβούργο και έχει επιστρέψει στα ίδια επίπεδα με εκείνα πριν από την πανδημία, κατά τη διάρκεια της οποίας μειώθηκαν δραματικά. Από το 2019, στο Εδιμβούργο κυκλοφορούν περισσότερα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από ό,τι ταξί. Στις 15 Δεκεμβρίου, υπήρχαν 2.652 αδειοδοτημένα ιδιωτικά οχήματα μεταφοράς και 1.222 αδειοδοτημένα ταξί.

Ο αριθμός των καταγγελιών χαρακτηρίζεται «ανησυχητικός» και έχουν ζητηθεί πληροφορίες σχετικά με τους φορείς που έχουν καταγγελθεί περισσότερο. Ο Σκωτσέζος βουλευτής, Μάιλς Μπριγκς, δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιος δέχεται τις περισσότερες καταγγελίες και γιατί. Είναι ανησυχητικό να βλέπουμε ότι τα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα οχήματα δέχονται τόσες πολλές καταγγελίες και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να διερευνήσει το γιατί ακριβώς. Οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι πιστοποιούν τη γνώση της πόλης για να αποκτήσουν την άδεια, είναι ο χρυσός κανόνας. Και επιβάτες επιβάλλεται να είναι ασφαλείς και ικανοποιημένοι στις μετακινήσεις τους».

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τον τρόπο οδήγησης, συχνά για υπερβολική ταχύτητα και παράνομη στάθμευση, καθώς και τους πειρατές οδηγούς που μεταφέρουν παράνομα επιβάτες. Οι καταγγελίες για οδηγούς που εργάζονταν παράνομα εκτοξεύτηκαν από 25 το 2002 σε 118 το 2023. Στις παράνομες διαδρομές που πραγματοποιούν οι ιδιώτες οδηγοί οι επιβάτες δεν είναι ασφαλισμένοι για το ταξίδι και το δημοτικό συμβούλιο καλείται τώρα να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιβίβαση σε ιδιωτικό ενοικιαζόμενο όχημα χωρίς προηγούμενη κράτηση.

Έκθεση που κατατέθηκε αυτόν τον μήνα στην Επιτροπή Κανονισμών και Αδειοδότησης αποκάλυψε ότι υποβλήθηκαν 63 καταγγελίες για επιθετική συμπεριφορά των οδηγών, 118 για εξαπάτηση, 160 για παράνομη στάθμευση και 48 για υπερβολικές χρεώσεις. Οι διάφορες καταγγελίες αυξήθηκαν από 209 το 2022 σε 346 το 2023. Τέλος, οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μειώθηκαν, από 14 πέρυσι, σε μία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *