Ινδία: Οδηγοί της Ola και της Uber σε επ’ αόριστον απεργία

Οι οδηγοί που συνδέονται με τις εταιρείες ταξί Ola και Uber στο Πούνε ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους από χθες, 5 Μαρτίου, μετά την άρνηση των πλατφορμών για αυξήσεις των ναύλων.

Η συνάντηση της 4ης Μαρτίου μεταξύ των συνδικάτων οδηγών και εκπροσώπων των δύο εταιρειών δεν κατέληξε σε συμφωνία. Τα συνδικάτα καταγγέλλουν την Ola και την Uber ότι αγνοούν επιδεικτικά τις αυξήσεις στα κόμιστρα που ανακοίνωσε το Περιφερειακό Γραφείο Μεταφορών στις 3 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Και παρά το γεγονός ότι το Περιφερειακό Γραφείο έδωσε τελεσίγραφο στις πλατφόρμες έως τις 24 Φεβρουαρίου προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νέους επίσημους ναύλους, οι εταιρείες ισχυρίστηκαν ότι τα νέα τιμολόγια θα ήταν επιζήμια για τους πελάτες.

Μεγάλα συνδικάτα, όπως το Ινδικό Μέτωπο Εργαζομένων στις Πλατφόρμες (IGF) και το MSCS, κάλεσαν τα μέλη τους να αποσυνδεθούν από τις εφαρμογές μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Μόνο τα παραδοσιακά ταξί συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην περιοχή.

Τα συνδικάτα κατηγορούν τις Αρχές για έλλειψη διαφάνειας, καθώς το Περιφερειακό Γραφείο Μεταφορών αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις επίσημες ενστάσεις της Ola και της Uber, και καλούν σε διαδήλωση έξω από το γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα σήμερα, 6 Μαρτίου.

Η Uber εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Καταδικάζουμε τη βία και τον εκφοβισμό των οδηγών που οδήγησε σε διακοπή των υπηρεσιών σε ορισμένα μέρη του Πούνε. Το αίτημα που τέθηκε για αύξηση των ναύλων, αν εφαρμοστεί, θα κάνει τον οδηγό να πληρώσει έως και 60% περισσότερο και θα καταστήσει τις διαδρομές απαγορευτικά ακριβές για ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων που εξαρτώνται από εμάς για να μετακινηθούν αξιόπιστα στην πόλη τους. Τελικά θα πλήξει τον βιοπορισμό των οδηγών, καθώς θα επηρεάσει τις συνολικές διαδρομές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *