Ταξί από 28 διαφορετικές χώρες θα διαδηλώσουν αύριο στις Βρυξέλλες «ενάντια στο λόμπι» των πολυεθνικών

Ταξί από όλη την Ευρώπη θα διαδηλώσουν αυτή την Πέμπτη στις Βρυξέλλες «ενάντια στο λόμπι» των VTC . Συγκεκριμένα, η πορεία θα ξεκινήσει γύρω στις 12:30 από τον Βόρειο Σταθμό των Βρυξελλών προς την πλατεία Schuman, όπου διάφορες πολιτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Επιπλέον, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, Adina Välean, θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία των οδηγών ταξί στις 9.15 το πρωί.

Αφορμή  για την κινητοποίηση είναι η πρόσφατη εμφάνιση των  «Uber papers», κατά την οποία αποκαλύφθηκαν πλήθος παράνομων και παράτυπων ενεργειών  κατά την είσοδό της εταιρίας σε χώρες διαφορετικών ευρωπαϊκών αγορών. «Αυτή η έρευνα αποκάλυψε πώς τα ανώτερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποκλίθηκαν στα συμφέροντα των πολυεθνικών που δεν πληρώνουν φόρους, που δεν έχουν νομικές υποχρεώσεις και που σίγουρα δεν εγγυώνται την ασφάλεια των  χρηστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ταξί (Antaxi), Julio Sanz.

Συνολικά, περίπου 500 ταξί από την Ισπανία, την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ελβετία και από άλλες χώρες  θα είναι στις Βρυξέλλες για να δείξουν την οργή του κλάδου των ταξί. Οι Ευρωπαίοι ταξιτζήδες ενώνουν τις δυνάμεις τους και  για πρώτη φορά συγκεντρώνονται όλοι μαζί  για να αναζητήσουν υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών (Ένωση Ταξί Βρυξελλών ) στην αυριανή εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι του κλάδου από 28 διαφορετικές χώρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...