Kαναδάς: Οδηγοί και διανομείς της Uber συμμετέχουν σε ομαδική αγωγή, διεκδικώντας αποζημιώσεις δεκαετίας

The town of Innisfil and Uber have signed a deal to expand their partnership by adding two new flat fare destinations. They say rides to the Innisfil ideaLAB and Library as well as the South Innisfil Community Centre will be $3. The Uber logo is seen in front of protesting taxi drivers at the courthouse in Montreal on Tuesday, February 2, 2016. (Ryan Remiorz/CP)

Στις 29 Μαρτίου, χιλιάδες εργαζόμενοι της Uber σε όλο το Οντάριο έλαβαν μια ειδοποίηση υπενθύμισης μέσω της εφαρμογής τους σχετικά με μια ιστορική ομαδική αγωγή που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει οριστικά τη ζωή τους και τον τρόπο λειτουργίας της Uber στον Καναδά.

Η ομαδική αγωγή αφορά τον εσφαλμένο χαρακτηρισμό των εργαζομένων από την Uber ως ανεξάρτητων εργολάβων. Αν οι εργαζόμενοι κερδίσουν, η Uber θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίζει τους οδηγούς και τους διανομείς ως υπαλλήλους. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε δικαιώματα όπως άδεια ασθενείας, συμμετοχή της Uber στο κόστος λειτουργίας των οχημάτων που χρησιμοποιούν για την εργασία τους και κατώτατο μισθό, που σημαίνει ότι θα μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά τις αμοιβές τους.

Πρόκειται για μια κρίσιμη δίκη στον πόλεμο κατά της εσφαλμένης ταξινόμησης και γενικότερα για τη διατήρηση της πολιτικής των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στον Καναδά.

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα για την ομαδική αγωγή Uber. Πρόκειται για ομαδική αγωγή με έδρα το Οντάριο, η οποία ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η Uber έχει κατατάξει εσφαλμένα τους οδηγούς και τους διανομείς με έδρα το Οντάριο που παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς και διανομής μέσω των εφαρμογών Uber ως πελάτες ή ανεξάρτητους εργολάβους και, ως εκ τούτου, τους στέρησε παράνομα τα δικαιώματα που τους οφείλονται ως εργαζόμενους βάσει του νόμου Ontario Employment Standards Act.  Η Uber αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι πρέπει ακόμη να αποδειχθούν στο δικαστήριο.

Η αγωγή έχει κατατεθεί από τις 12 Αυγούστου 2021, είναι γνωστή ως Heller κατά Uber και έγινε δεκτή προς συζήτηση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο. Αφορά τους οδηγούς και τους διανομείς οι οποίοι, μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2012 και της 12ης Αυγούστου 2021, συνδέθηκαν με την εφαρμογή Uber για να μεταφέρουν επιβάτες ή/και να παρέχουν υπηρεσίες παράδοσης σύμφωνα με συμφωνία παροχής υπηρεσιών με την Uber B.V., την Rasier Operations B.V. ή/και την Portier B.V. Περιλαμβάνει τις ακόλουθες υπηρεσίες με τη χρήση της εφαρμογής Uber: Uber Eats, UberX, UberXL, Uber Comfort, Uber Black, Uber SELECT, Uber Black SUV, Uber Premier, Uber Premier SUV, Uber Taxi, Uber WAV, Uber Assist, Uber Pool, Uber Green και Uber Connect.

H προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στην ομαδική αγωγή λήγει στις 28 Μαΐου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *