Τορίνο: Από ταξί έως λεωφορεία, τα μέσα μεταφοράς εντάσσονται σε μια ενιαία εφαρμογή

Από τον επόμενο μήνα, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι που κατοικούν στο Πιεμόντε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα πειραματική υπηρεσία που ενεργοποίησε ο δήμος του Τορίνο για να μετακινούνται στην περιοχή. Το έργο ονομάζεται MaasToMove και θα επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους με διαφορετικά μέσα μεταφοράς, από ταξί και λεωφορεία, μέχρι κοινόχρηστα ποδήλατα, σκούτερ και πατίνια, μέσω μιας « εφαρμογής».

«Στην ουσία, δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να μετακινείται κανείς από τη μία εφαρμογή στην άλλη αγοράζοντας διαφορετικά εισιτήρια, αλλά όλα θα είναι ενσωματωμένα σε μία ενιαία πλατφόρμα», δήλωσε η Κιάρα Φολιέτα, δημοτική σύμβουλος αρμόδια για το περιβάλλον, η οποία παρουσίασε την πρωτοβουλία στο περιθώριο του συνεδρίου «Καινοτομία στις Μεταφορές», στο οποίο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Maas4italy, που χρηματοδοτείται με πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ σε εθνικό επίπεδο, εκ των οποίων τα 10,8 εκατομμύρια αφορούν το Τορίνο.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε χθες το ψήφισμα, διαθέτοντας πόρους 600.000 ευρώ για την πρώτη φάση του προγράμματος. Η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025, με μπόνους «καλωσορίσματος» 10 ευρώ για τους πρώτους 5.000 χρήστες και 20% επιστροφή μετρητών στους πρώτους 1.000. Οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να κατεβάσουν νέες εφαρμογές: στην αρχή η υπηρεσία θα τρέχει στις εφαρμογές Urbi και WeTaxi, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις. Τον Σεπτέμβριο του 2025, με τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της υπηρεσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *